• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

İzmir İZDENİZ'de fırtınalar koptu

İzmir İZDENİZ'de fırtınalar koptu
İZDENİZ bünyesinde Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nden kadroları ile birlikte geçen 42 personelin bir bölümü emekliliğe sevk edilirken bir bölümü de çalışmayan gemilerde görevlendirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımını sağlayan şirketi İZDENİZ bünyesinde yıllardır çalışan, Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nden kadroları ile birlikte geçen 42 personelin bir bölümü emekliliğe sevk edilirken bir bölümü de çalışmayan gemilerde görevlendirildi. Denizde fırtınalar kopartan karar sendika ile belediyeyi karşı karşıya getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de deniz taşımacığı yapan şirketi İZDENİZ’de aktif görev alan personele yönelik çalışma başlatıldı.

Sahil Güvenlik eski Komutanı Emekli Albay Salih Aslan’ın genel müdürlüğe atanması ESHOT eski Genel Müdürü Zeliha Gül Şener’in de şirkette yönetim kurulu başkanlığı görevine getirilmesinin ardından tamamlanan üst yapılanma ile birlikte birim müdürlerinde de değişim gerçekleştirilmişti. Şener ve Aslan’ın çalışan personele yönelik son operasyonu krize neden oldu.

Toplam 117 milyon euro bütçe ayırarak 15 adet son teknoloji kompozit malzemeden üretilen yolcu gemilerinin siparişini veren İzmir Büyükşehir Belediyesi taşımacılık işlerinin neredeyse büyük bölümünü kiralık gemilerle yapıyor. Kiralanan 14 yolcu gemisi ile taşımacılık yapan belediye, kendi şirketi İZDENİZ bünyesinde personele yönelik yen kadro ve görevlendirme sistemi getirdi. 2000 yılında Türkiye Denizcilik İşletmeleri Müdürlüğü’nün özelleştirilmesinin ardından ‘İzmir Körfez Hattı Deniz Yolu ile Şehir İçi Yolcu ve Araç Taşımacılığı’nın Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçmesiyle birlikte İZDENİZ’e geçen 114 personelin büyük bölümü zamanla emekli oldu. Aradan geçen süre içinde geriye kalan 42 personel farklı görevlerde çalışmalarını sürdürdü. Kaptan, makinist, çarkçıbaşı gibi önemli görevlerde bulunan ve kiralık şirket çalışanlarına göre daha iyi şartlarda çalışan personele yönelik operasyon gerçekleştirildi. İZDENİZ yönetimi 42 personelin 27’sinin emekliliğini istedi. İhbar ve kıdem tazminatlarının verileceği belirtildi.

KIZAK GÖREVLERE

Emekliliği istenen personelin ayrıca yöneticiler tarafından denize çıkartılmama kararları da alındı. Şirketin 'emekli olun' dediği kaptan, makinist ve teknik personel satışa çıkartılan ve atıl durumda bulunan Alaybey ve 9 Eylül gemilerinde görevlendirildi. Denizde sefere çıkmadan bekleyen gemilerde görev verilen personel isyan etti. İşten çıkartılmak istenen fakat kadrosu TDİ’den gelen personele bir bölümü de gece nöbetçi kalan Bostanlı ve Karşıyaka’daki gemilerde nöbet tutma görevi verildi. TDİ’den geçen ve aralarında kaptan, makinistlerin olduğu personeli kapsayan kadro operasyonunda geriye kalan 15 kişi de farklı görevlere gönderilecek. Belediyenin farklı birimlerine gönderilecek olan bu çalışanları ile ilgili de yer arayışları başladı.

SENDİKA DEVREDE

Çalışanların tepkisine neden olan uygulama Türkiye Denizciler Sendikası’na bildirildi. Ortak yolun bulunamaması üzerine Sendika Genel Başkanı Hasan Pekdemir, İzmir’de temsilcilik bulunmadığı için Marmara Bölgesi Şube Başkanı Selçuk Aydınoğlu’nu görevlendirdi. İzmir’e gelerek belediye yetkilileri ile görüşme yapması beklenen sendika yöneticilerinin duruma göre yeniden bir değerlendirme yapacağı öğrenildi.

izdeniz_550.jpg

Kaynak: EGEDESONSÖZ

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim