• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İzmir Kongresi Erdoğan ve Yıldırım katıldı

İzmir Kongresi Erdoğan ve Yıldırım katıldı
AK Parti İzmir 4. Olağan İl Kongresi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı katılımıyla gerçekleştirildi.

İzmir Kongresi Erdoğanın katılımıyla yapıldı

AK Parti İzmir 4. Olağan İl Kongresi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı katılımıyla gerçekleştirildi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen İzmir 4. Olağan İl Kongresi'nde kürsüye ''Bir adam sevmişiz O, sensin usta'' şiiriyle çağrıldı. İzmir İl Kongresi'nin İzmir'e, İzmirlilere ve Türkiye'nin demokrasisi için hayırlara vesile olmasını dileyen Başbakan Erdoğan, sıcak havaya rağmen salonu tamamıyla dolduran teşkilat mensuplarının hür türlü övgüyü hak ettiğini söyledi. Erdoğan, AK Parti'nin İzmir'de 3 Kasım 2002 seçimlerinde yüzde 17, 22 Temmuz seçimlerinde yüzde 30.5, 12 Haziran seçimlerinde ise yüzde 37 oy aldığını anımsatarak, ''Bu muhteşem başarından dolayı sizleri tek tek tebrik ediyorum. Teşkilatımızın her bir mensubuna gayretlerinden, emeklerinden elde ettikleri bu başarıdan dolayı özellikle şükranlarımı sunuyorum'' dedi. AK Parti'nin İzmir'de önyargıları tek tek ortadan kaldırdığını, İzmir'de diğer siyasi partilerin ürettiği korku siyasetini, korkunun istismarıyla üretilen siyaseti boşa çıkardıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu: ''AK Parti, İzmir'de hizmet siyasetinin, eser siyasetinin, millete efendilik değil, hizmetkarlık siyasetinin meyvelerini topluyor. Her geçen gün, güven katsayısını daha da artırıyor. Merhum Menderes, bu bölgenin evladıydı, Menderes arkasına İzmir'i, Aydın'ı, Manisa'yı, Denizli'yi, Uşak'ı, Muğla'yı, Kütahya'yı, Afyonkarahisar'ı alarak yola çıkmıştı. Merhum Menderes, o zaman şunu söylemişti; 'yeter söz milletindir' demişti. Sadece Ege'nin değil, yedi coğrafi bölgenin, tüm vilayetlerin sevgilisi, maşuku olmuştu, tıpkı Menderes gibi arkamıza milleti aldık. Yola çıkarken bir şey ifade ettik; 'yeter söz de karar da milletindir' dedik. Tıpkı merhum Menderes gibi gecemizi gündüzümüze katarak, dağları ovaları geçerek milletimizle kucaklaştık. Kah Aşık Veysel olduk, 'uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' dedik ve gündüz gece yürüdük. Kah, Ferhat olduk, dedik ki; 'biz dağları deleceğiz'. Çünkü, milletimiz Şirin, Şirin'e ulaşacağız. Ulaşılamaz denilenleri Allah'ın izniyle yaptık, dağları deldik, delmeye devam ediyoruz, ama birileri diyor ki; 'başaramazsınız ki mafyalar var, cuntalar var'. Biz, onlara hep söyledik; 'çoğu gitti, azı kaldı' diyoruz.''

Türkiye'nin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine, Van'da, İzmir'de, Samsun'da, Sinop'ta, Antalya'da, Hatay'da, 81 vilayetin hepsinde AK Parti hükümetlerinin eserlerinin görüldüğüne işaret eden AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Hamdolsun 81 vilayetin hepsinde eserlerimiz var. Zira durmadık koştuk, ne dedik; 'durmak yok, yola devam' dedik. Zira bize durmak yakışmaz, bize yan gelip yatmak yakışmaz. Çünkü biz, bu yola farklı çıktık. Zira biz, hep şunu düşündük: 600 yıl dünyaya istikamet veren bir ecdadın, Devlet-i Aliyeyi Osmaniye'nin bakiyesi üzerinde inşallah o ifradı yine gerçekleştireceğiz ve 'gündemi belirlenen bir ülke olmayacağız, gündem belirleyen bir ülke olacağız' dedik. Artık Türkiye hamdolsun gündem belirliyor. Gündem belirlerken bir taraftan da güç devşiriyor. Proje, hizmet üretirken önüne illerin oy çizelgesini alan partilerden değiliz. Biz, Türkiye'yi farklı renklere boyayan, farklı bölgelerde tutunmaya çalışan partilerden değiliz. Biz, korkuları, etnik kökenleri, milli hassasiyetleri istismar ederek siyaset yapan parti de değiliz. Biz milletin partisiyiz, Türkiye'nin partisiyiz. AK Parti, ayrımcılık yapmadığı için, siyasi tarafgirlik, bölgecilik, mezhepçilik, ırkçılık, hizipçilik yapmadığı için Türkiye'nin bütün bölgelerinde sevgisine, güvenine oy alıyor, bugünkü hale geliyor. Şu anda 81 vilayetin 78'inde milletvekilimiz var. Bizim, 3 ilde şu anda milletvekilimiz yok, 78'inde var. Kardeşlerim, evvelallah şundan hiç endişeniz olmasın; bu parti istisnasız 780 bin kilometre karenin partisi, 780 bin kilometre karenin iktidarıdır. Bu iktidar hangi etnik unsur olursa olsun, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Zazasıyla, Romanıyla, Çerkesiyle, Gürcüsüylü, Boşnağıyla aklınıza kim gelirse biz hepsini, yaratılanı seviyoruz, Yaradandan ötürü. Sevdik ve bağrımıza bastık.''

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de her şeyin açık açık konuşulmasını, kamplaşmadan, kutuplaşmadan, birbirine hasım kesilmeden, her meselenin müzakere edilmesini, istişare edilmesini, medeni şekilde tartışılmasını istediklerini vurgulayarak, ''Şiddete başvurmadan, başkasının özgürlük alanını ihlal etmeden, başkasının haklarına tecavüz, hakaret etmeden bu ülke her şeyi ama her şeyi açık yüreklilikle konuşsun istiyoruz. Kimse kimseye yaşam tarzını, kimse kimseye ideolojisini enjekte etmeye kalkmasın istiyoruz'' dedi. Kendi yaşam tarzı dışındakilerin bastırılmasını, etkisizleştirilmesini isteyen bazı çevrelerin Türkiye'de yaşanan normalleşmeyi sorun olarak algıladığına dikkati çeken Başbakan Erdoğan, ''Kimse kendi varlığı için başkasının yokluğunu temenni etmesin. Bu ülkede 75 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her tür farklılığıyla özgürce, insanca, kardeşçe yaşayacaktır. 9.5 yıldır biz demokratikleşmede insanın temel hak ve özgürlüklerinde her alanda toplumsal başarıyı güçlendirecek adımlar atıyoruz. İfade özgürlüğünün önünü açtık, hakları genişlettik genişletmeye devam ediyoruz. Korkmadan ama aynı zamanda korkutulmadan milletimiz her konuda görüşünü fikrini hissiyatını ifade etsin istiyoruz'' diye konuştu.

Dünyanın İlk 10 Ülkesi Arasında Bir Türkiye

Ekonomik gelişmelere de değinen Erdoğan, Türkiye'nin bugün dünyanın en büyük 17. ekonomisine sahip olduğunu belirtti. IMF'ye borcu 23,5 milyar dolardan 1,7 milyar dolara indirdiklerini anlatan Erdoğan, 27 milyar dolarla devraldıkları Merkez Bankası'nın kasasında bugün 91 milyar dolar olduğunu söyledi. ''Artık üreten, kazanan, yolsuzluklara prim vermeyen bir AK Parti iktidarı var'' diyen Erdoğan, milli gelirin 230 milyar dolardan 772 milyar dolara yükseldiğini anlattı. Erdoğan, göreve geldiklerinde 36 milyar dolar olan ihracat rakamının 140 milyar dolara yükseldiğini belirterek, ''Büyüyoruz, büyüyoruz. Allah'ın iziyle 2023'e farklı hazırlanıyoruz. 2023'te, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde dünyanın ilk 10 ülkesi arasında bir Türkiye, hedef bu. İnşallah darbelerin olmadığı bir Türkiye, artık darbeler tarihi bir daha açılmamak üzere kapandığı için sürekli büyüyecektir'' şeklinde konuştu. ''Anamuhalefet, yavru muhalefet bir şeyler söylüyor, 'kamu net borç stoku' diyorlar, kamu net borç stokunun milli gelire oranı yüzde 74'tü şimdi yüzde 39'' diye konuşan Erdoğan, devletin borçlanma faizinin de yüzde 63'ten, yüzde 8'lere düştüğünü kaydetti. Enflasyonun yüzde 30'lardan yüzde 8'lere gerilediğini, Türk Lirası'ndan 6 sıfır atıldığını anlatan Erdoğan, ''Ne dediler- 'Enflasyon patlar' dediler. Patladı mı- Çatladı. Bunu AK Parti iktidarı yaptı, diğerleri yapamadı. Çünkü diğerlerinin böyle bir ideali, böyle bir bilgisi, böyle bir birikimi yok. Bunlar sadece kurusıkı atsınlar'' dedi.

Türkiye'de artık çeteler ve mafyatik örgütlenmeler döneminin kapandığını, milli iradeye kast edenlerin ürediği bataklığın artık kapatıldığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti: ''Darbelerden medet uman, darbelerden rant devşirmeye çalışan siyasetçilerin umutları bugün artık kırılmıştır. Darbelerden çıkar devşirmek isteyen ekonomi çevrelerinin hevesleri artık kursaklarında kalmıştır. Darbe paranoyası üzerinden korku salmak isteyenlerin de artık beklentileri kursaklarında kalmıştır. Bugün milli iradeye sahip çıkan, milli iradeyi namusu, şerefi, onuru bilen bir iktidar iş başında bugün milli iradeye kol kanat geren, milli iradeyi kanıyla canıyla savunan bir millet var. İşte karşımda onlar.''

35 Proje Önümüzdeki 11 Yılda Gerçekleşecek

Erdoğan, partisinin Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen İzmir 4. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 1 yıl önce, 4 Haziran'da İzmir'de muhteşem bir miting yaptıklarını ve 2023 için belirledikleri hedefler arasındaki 35 büyük ulaştırma projesini açıkladıklarını hatırlattı. Başbakan Erdoğan, ''Yani önümüzdeki 11 yıl içinde bu adımlar atılacak. Biz söz verip, unutan partilerden değiliz. Biz seçim öncesi vaatler verip sandıklar kapanınca sözü unutulanlardan değiliz. Bizim için söz senettir. Bizim için söz namustur ve onun arkasında dururuz'' diye konuştu. İzmir'i, 2023 yılına hazırlayacak projelerle dünya kenti, marka kent haline getireceklerini ifade eden Erdoğan, ''İzmir'i bu projelerle tarihte olduğu gibi Ege'nin ve Türkiye'nin sanayi, ticaret ve turizm kenti yapıyoruz. İzmir'de gençlerin, işsizin, yoksulun, esnafın, çiftçinin dertlerine çare olacak önemli bir süreci 12 Haziran'dan sonra başlattık. Bu süreci kararlılıkla devam ettiriyoruz'' dedi.

Projelerin son durumuyla ilgili bilgi veren Erdoğan, şöyle konuştu: ''İzmir şehir yenileme projeleri demiştik. İzmir'de kentsel yenileme projesi kapsamında Karşıyaka örnek köyde 808 konut, 32 derslikli lise, 32 derslikli ilköğretim okulu, ticaret merkezi ve spor salonu uygulamalarını tamamladık ve hak sahiplerine teslim ettik. Konak Uzundere'de 3 bin 80 konutluk uygulama başlatarak, tamamladık. Bu konutların 2 bin 688'i rekreasyon alanlarıyla birlikte İzmir'e kazandırılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devrediliyor. Teslim ettik.'' Şehir hastanelerinde çalışmaların süratle devam ettiğini dile getiren Erdoğan, 2 bin yataklı Bayraklı Şehir Hastanesi'nin yüksek planlama onayının çıktığını, projesinin yapıldığını, şu an ihale sürecinde olduğunu bildirdi. Erdoğan, bin 200 yataklı Tepecik mevkisindeki Güney Bölge Şehir Hastanesi'nin, Yüksek Planlama Kurulu onayının ardından proje ve ihale sürecinin başlayacağını belirtti.

Körfez geçişi projesinin çok önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: ''Geçen gün bir TV programında Ana Muhalefet Partisi'nin Genel Başkanı diyor ki 'Türkiye'de AK Parti'li belediyelerde siz hiç metro duydunuz mu- Hiç metro var mı-' Tabii şaşırdım, ben de şaşırdım. Niye biliyor musunuz- Niye doğru konuşmuyorsun, bana kalkıp İzmir'i örnek veriyorsun. İzmir'de bir defa hafif raylı sistem var ve bu hafif raylı sistemi de başaramadınız, yapamadınız ve bizden yardım istediniz. Biz de Ulaştırma Bakanlığımızı devreye koyduk. Ulaştırma Bakanlığımız vasıtasıyla şu anda bu raylı sistem yapılıyor. Metro görmek istiyorsan Sayın Kılıçdaroğlu gel de seni İstanbul metrosunda gezdirelim.''

Körfez geçişi projesi İZKARAY'da etüt proje çalışmalarının devam ettiğini bildiren Erdoğan, ''İZKARAY, İzmir Körfezi'nin iki yakasını tünel ve köprüyle birbirine bağlayacak. Böylece İzmir, çevre yolundan sonra çevre metrosuna da kavuşmuş olacak. İZKARAY'ın raylı sistem hattı yaklaşık 50 kilometre'' diye konuştu. Körfez geçişinin ise tünel ve köprüyle olacağını belirten Erdoğan, geçişin raylı sistemle 5 dakika, araçla 8 dakika süreceğini söyledi. İzmir kent merkezini, körfez geçiş projesiyle kuzeyinden gelecek transit trafikten arındırmış olacaklarına işaret eden Erdoğan, mevcut durumda 30-35 kilometre yol kat edilerek ulaşılan noktaya, 10 kilometrede varmanın mümkün olacağını bildirdi.

Konak Tüneli Projesi'nin temelini geçen yıl atarak çalışmalara başladıklarını anlatan Erdoğan, bu yıl içinde tünelin yüzde 60'ını tamamlayacaklarını belirtti. İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattının birinci etabı, Konaklı-Afyonkarahisar kesiminin altyapı işlerinin yapım ihalesinin tamamlandığını ve yakında inşaatın başlayacağını ifade eden Erdoğan, ''İkinci etap Afyonkarahisar-Eşme kesiminde projelendirme çalışmaları devam ediyor. Temmuz ayı içinde inşallah ihalesini yapacağız. Üçüncü etap olan Eşme-Salihli-Manisa kesimi proje sürecinde. Manisa-İzmir kesiminin projesi hazırlanıyor. İnşallah bu yıl içinde yapım ihalesini de gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

İzmir'e şehir mimarisine uygun, çevreci teknoloji kullanılarak yapılacak yeni hızlı tren garı inşasını yatırım programlarına aldıklarını dile getiren Erdoğan, Sabuncubeli Tüneli Projesi'ni 4 kilometresi çift tüp tünel olmak üzere toplam 8 kilometre uzunluğunda, iki geliş iki gidiş olarak planladıklarını söyledi. Yol standartlarının iyileştirilmesi ve daha geniş kapsamlı bir güzergah oluşturmak için alternatif proje çalışmaları da başlattıklarını ifade eden Erdoğan, yap-işlet-devret modelli bu projenin çalışmalarının sürdürüğünü bildirdi.

Başbakan Erdoğan, 421 kilometre uzunluğundaki İzmir-İstanbul Otoyolu projesinin sözleşmesinin imzalandığını belirterek, proje tamamlandığında İzmir-İstanbul arasının 3-3,5 saate ineceğini kaydetti. Erdoğan, yapım çalışmalarının İzmir ve İstanbul'da eş zamanlı olarak devam ettiğini söyledi. 2023 hedefleri kapsamında İzmir-Ankara arasında 504 kilometre otoyol inşa ederek seyahat süresini 4 saate indireceklerini belirten Erdoğan, muhtelif İzmir metro projelerin yapımı için gerekli çalışmalara, Bakanlar Kurulu'nun değerlendirmesinin ardından başlayacaklarını kaydetti. İzmir'deki liman projeleriyle ilgili bilgi veren Erdoğan, Kemalpaşa'da lojistik köyü kuracaklarını, 35 ulaşım projesiyle ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyledi. Bugün 40 ayrı yatırımın açılışını yapacaklarını belirten Erdoğan, ''Toplamda 732 milyon, eski rakamla 732 trilyon... Şimdi hemen dışarıda onun da açlıışını yapacağız. Biraz sonra açılışta bu eserlerimiz resmen hizmete alınmış olacak. İnşallah İzmir bu projelerle çok ama çok iyi daha bir hale geliyor'' dedi.

EXPO 2020'yi Kazandırmak İçin Bütün Mücadeleyi Veriyoruz

İzmir'e EXPO 2020'yi kazandırmak için bütün mücadeleyi verdiklerini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: ''Başbakan olarak, Bakanlar Kurulu olarak, özel statü getirmek suretiyle çalışmalarımız sürüyor. Arkadaşlarımız, gerek bakan, milletvekili, valimiz, belediye başkanımız, hepsi, sivil toplum örgütleri ellerinden gelen çalışmaları yapıyorlar. İnşallah bu defa inanıyorum ki EXPO 2020 artık İzmir'e gelecek. Gittiğim bütün ülkelerde devlet başkanları, hükümet başkanları, hepsiyle bu konuları görüşüyorum. Konuşuyoruz, kendilerinden söz alıyoruz. İnşallah EXPO 2020'yi almamız halinde İzmir'e yapılacak yatırım neye ulaşacak biliyor musunuz- 30 milyar dolara ulaşacak. Böyle bir durum var. 2020'ye kadar yoğun bir hazırlık içine gireceğiz.'' Katılımcılardan, ''2020'ye hazır mıyız, 2014'e hazır mıyız'' sorularına ''evet'' yanıtını alan Erdoğan, ''O zaman ahdimizi yapalım'' diyerek spor salonundakileri ayağa kalkmaya davet etti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım

Bakan Yıldırım, kongrede, Başbakan Erdoğan'ın genel kurula katılımından büyük gurur duyduklarını ifade etti. Yaklaşık 10 yıllık aktif siyaset hayatında, hizmet konu olunca siyasetin teferruat olduğu gerçeğini bilerek, Başbakan Erdoğan'ın liderliğinde çalıştıklarını dile getiren Yıldırım, şunları söyledi: ''Bu anlayışla 10 yıl boyunca Türkiye'nin her tarafında, halkımıza, milletimize hizmet etmek, onların ihtiyaçlarını görmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. 2023 Türkiye'sinin, İzmir'inin şekilleneceği, AK Parti kadrolarının seçileceği kongrede bir aradayız. Bu kadroyla bu ekiple İzmir, 2023 Türkiye hedeflerine, 2020 EXPO hedeflerine, '35 İzmir 35 Proje' ile liderliğinizde hazırlanıyor, çalışmalarını yapıyor.''

Kültür ve Turizm Bakanı Günay

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'a hitaben, ''1922 yılının 9 Eylül'ünde kutlu mücadeleyi başarıya kavuşturan Mustafa Kemal Atatürk'ü bağrına basan, 14 Mayıs 1950'de halkın üzerinde bir yük haline gelen tek parti iktidarına son verip demokrasi yürüyüşünü başlatan Menderes ve arkadaşlarına sahip çıkan İzmir'e hoş geldiniz'' ifadelerini kullandı.

İl Kongresi'nin ardında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla İzmir'de toplu açılış töreni yapıldı.

r_20120611_135053_204_1_2561.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim