• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

İzmir Körfezi ile ilgili gelişmeler olacak

İzmir Körfezi ile ilgili gelişmeler olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Körfezi'nin derinleştirilmesi ve liman yolunun yapımı konusunda önemli gelişmeler beklediklerini belirtti.

İzmir Körfezi ile ilgili gelişmeler olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Körfezi'nin derinleştirilmesi ve liman yolunun yapımı konusunda önemli gelişmeler beklediklerini belirtti.

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısı, Yılmaz Temizocak başkanlığında, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda konuşan Kocaoğlu, geçen Pazar günü Aliağa Menderes Raylı Sistem projesinin hizmete açılış töreninde İzmir'in iyi bir sınav verdiğini, iki siyasi liderin de katıldığı açılışla İzmir'den Türkiye'ye, birlik, beraberlik dayanışma ve uzlaşma mesajı verdiklerine inandığını söyledi. İki lideri bir arada ağırlamanın kolay bir iş olmadığını ifade eden Kocaoğlu, bu toplantıda, İzmir'in teşvik bölgelerinde birinci bölgede olmasının yarattığı haksız rekabet, EXPO ve sağlık turizmine özel teşvik sağlanması konularında taleplerini dile getirdiğini ifade etti.

İzmir için şu anda en önemli konular arasında yer alan Körfezin derinleştirilmesi konusunda da bazı gelişmeler sağlandığını dile getiren Kocaoğlu, şöyle konuştu:

''Limanın derinleştirilmesi körfezin korunması artık çok önemli, çünkü artık can çekişiyor. YPK tarafından İzmir Körfezi'nde liman yolunun derinleştirmesi ve limanın büyütülmesi yatırımlarının yapılması TCDD'ye verildi. Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğüyle birlikte 15 gün önce Çevre Orman Bakanı Eroğlu ve müsteşarları ziyaret ettik. ÇED sürecindeki konuyu ve taleplerimizi anlattık. Bize ve TCDD'ye düşen görevlerin belirlenmesi, ÇED projesinin yapılması ve müsaadenin alınması konusu gündemde. İzmir için önemli konulardan bir tanesi budur. Ticarete ve lojistiğe çok büyük etkileri olacaktır. Önümüzdeki günlerde bu konuda umuyorum büyük gelişmeler olacaktır.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim