• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

İzmir Körfezi ve Aliağa Bölgesi Risk Değerlendirme Çalıştayı, 18-22 Ocak'ta Ege Palas'ta yapılacak

İzmir Körfezi ve Aliağa Bölgesi Risk Değerlendirme Çalıştayı, 18-22 Ocak'ta Ege Palas'ta yapılacak
İzmir Körfezi ve Aliağa Bölgesi Risk Değerlendirme Çalıştayları 18-19 ve 21-22 Ocak 2016 tarihlerinde İzmir Ege Palas Otel’de düzenlenecek. Çalıştay DenizHaber.TV'den de CANLI yayınlanacak.

İzmir Körfezi ve Aliağa Bölgesi Risk Değerlendirme Çalıştayları 18-19 ve 21-22 Ocak 2016 tarihlerinde İzmir Ege Palas Otel’de düzenlenecek. İlk günkü Açılış ve Oturumlar DenizHaber.TV'den de CANLI olarak yayınlanacak.

IALA’nın Risk Yönetim araçlarından biri olan PAWSA (Ports and Waterways Safety Assessment), IMO tarafından da benimsenen ve üye ülkelere tavsiye edilen bilimsel bir risk değerlendirme aracı olarak kabul ediliyor. Esas itibariyle su yolundaki mevcut ve önemli tehditleri tanımlayan, bunların risk seviyelerini belirleyen ve bu riskleri azaltmak için alınacak önlemleri değerlendiren niteliksel bir risk analiz ve değerlendirme metodu, Çalıştay'da tartışılacak.

İzmir Körfezi ve Aliağa Bölgesindeki denizcilik, seyir, lojistik faaliyetler, su yolu emniyeti, deniz çevresi, kamu sağlığı ve ekonomik sonuçlar konularında bilgi ve tecrübe sahibi olan ve bu bölgeleri kullanan profesyonellerin katılımıyla, 18-19 Ocak 2016 tarihlerinde İzmir Körfezi için, 21-22 Ocak 2016 tarihlerinde de Aliağa Bölgesi için PAWSA Çalıştayları İzmir Ege Palas otelde düzenlenecek. 

Her biri iki gün sürecek olan Çalıştaylarda, iki-üç kişiden oluşan takımlar halinde katılımcıların kendilerine verilecek olan 4 adet formu uygun şekilde cevaplandırmaları istenecek. Bu formlar temel risk seviyeleri, takım uzmanlığı değerlendirmesi, risk azaltma etkinliği ve ilave önlemlerin belirlemeleriyle ilgili olup, her formun nasıl cevaplanacağı konusunda katılımcılara çalıştay sırasında gerekli açıklamalar yapılacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan çalıştaylar, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile İzmir ve Aliağa Liman Başkanlıklarının  koordinasyon ve işbirliği ile uluslararası standartlarda gerçekleştirilecek. 

Deniz Haber Ajansı

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim