• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

İzmir Körfezi'ndeki kirlilik giderilemiyor

İzmir Körfezi'ndeki kirlilik giderilemiyor
İzmir'de, Büyük Kanal Projesi'ne rağmen körfezdeki kirlilik bir türlü giderilemiyor. İzmir'e geçtiğimiz günlerde yağan yağmur körfezde ciddi kirliliğe neden oldu.

İzmir Körfezi'ndeki kirlilik giderilemiyor

İzmir'de, Büyük Kanal Projesi'ne rağmen körfezdeki kirlilik bir türlü giderilemiyor. İzmir'e geçtiğimiz günlerde yağan yağmur körfezde ciddi kirliliğe neden oldu. Yağmur sularıyla denize dolan atıklar, körfezi adeta çöplüğe çevirdi.

Konak, İnciraltı, Narlıdere, Güzelbahçe sahillerinde yaşanan kirlilik kendini en çok Karşıyaka sahilinde hissettirdi. Denizde çöp poşetinden ayakkabıya, yastıktan, oyuncak bebeğe kadar her türden atık görmek mümkün. Yağışların ardından harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 'Vatoz' adlı deniz temizleme teknesi kıyıları temizlemeye çalışıyor. Ancak bu temizlik çalışmaları yaşanan büyük kirlilik karşısında yeterli olmuyor. Vatoz adlı çöp temizleme teknesiyle denizdeki çöp yığınlarını temizlemeye çalışan işçiler, saatlerce çalışmalarına rağmen körfezi sadece Karşıyaka Vapur İskelesi kıyılarını temizlemekte bile yetersiz kalıyor. Tekneyle temizlik yapan işçiler körfezden günde ortalama 500 torba çöp çıkarıyor. Vatandaşlar ise körfezde yaşanan kirlilikten ciddi anlamda şikayetçi. Vatandaşlardan Ali Karael, "İzmir Körfezi hala çok kirli. Belediyeler bu konuyla yeterince ilgilenmiyor. Her taraf pislik içinde." diyerek tepkisini dile getirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim