• BIST 9530.47
  • Altın 2470.869
  • Dolar 32.4148
  • Euro 34.6998
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

İzmir Kruvaziyer Limanı özelleştiriliyor

İzmir Kruvaziyer Limanı özelleştiriliyor
İzmir Kruvaziyer Limanı, 46 yıl süre ile “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilecek.

İzmir Kruvaziyer Limanı özelleştiriliyor

İzmir Kruvaziyer Limanı, 46 yıl süre ile “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilecek.

Geçici teminat bedelinin 15 milyon dolar olarak belirlendiği ihalede, teklifler en geç 7 Eylül 2012 saat 17.00’ye kadar verilecek.
 
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) yatırımcılara davet ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne (TCDD) ait İzmir Kruvaziyer Limanı, 46 yıl süre ile “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilecek.
 
Geçici teminat bedelinin 15 milyon dolar olarak belirlendiği ihalede, ihale şartnamesi ve doküman bedeli olarak 15 bin TL ödenecek.
 
TEKLİFLER DOLAR OLARAK ALINACAK VE İHALE DOLAR CİNSİNDEN SONUÇLANDIRILACAK

 
İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu’nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek. Teklifler dolar olarak alınacak ve ihale dolar üzerinden sonuçlandırılacak.
 
İhale bedeli olarak teklif edilen tutar “İzmir Kruvaziyer Limanı’nın 46 Yıl Süre İle İşletme Hakkının Devrine İlişkin İmtiyaz Sözleşmesi” imza tarihinde peşin veya vadeli olarak ödenebilecek.
 
VADELİ ÖDEMELERDE TAKVİM
 
İhale bedelinin vadeli ödenmesi durumunda vadeler ve ödeme miktarları şu şekilde olacak:
 
”Toplam ihale bedelinin en az yüzde 20’si imtiyaz sözleşmesinin imza tarihinde, toplam ihale bedelinin en az yüzde 20’si imtiyaz sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren en geç 1 yıl, içerisinde, toplam ihale bedelinin en az yüzde 20’si imtiyaz sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren en geç 2 yıl içerisinde, toplam ihale bedelinin en az yüzde 20’si imtiyaz sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren en geç 3 yıl içerisinde, bakiye tutar ise imtiyaz sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren en geç 4 yıl içerisinde nakden ödenecek.”
 
İhale bedelinin vadeye bağlanan tutarına, İmtiyaz Sözleşmesi imza tarihinden itibaren yıllık LİBOR+2.5(ikibuçuk) faiz ödemeleri anapara ödemeleri ile aynı tarihte yapılacak.
 
SON TEKLİF TARİHİ 7 EYLÜL
 
Liman hakkında hazırlanan ihale şartnamesi ve dokümanları 15 bin TL karşılığında temin edilebilecek. Teklifler, İhale Şartnamesi ve İhale Dokümanlarında belirtilen hususlar dikkate alınarak hazırlanıp en geç 7 Eylül 2012 Cuma günü saat 17.00’ye kadar İdare’ye teslim edilecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim