• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

İzmir Limanı büyük gemilerin adresi olacak

İzmir Limanı büyük gemilerin adresi olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni yılda kente yepyeni bir görünüm kazandıracak. Körfez'in temizlenmesinden, ulaşıma ve yeni arıtma tesislerine kadar çok sayıdaki proje, kenti yeni kimliğine kavuşturacak.

İzmir Limanı büyük gemilerin adresi olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni yılda kente yepyeni bir görünüm kazandıracak. Körfez'in temizlenmesinden, ulaşıma ve yeni arıtma tesislerine kadar çok sayıdaki proje, kenti yeni kimliğine kavuşturacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni yılda büyük projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Körfez temizliğinden raylı sisteme, tramvaydan organik tarıma kadar pek çok projeyi hizmete sokarak sıçrama yapmayı hedefleyen Büyükşehir, bu sayede kente yeni bir çehre kazandırmayı planlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez'deki temizlik sürecini 2011 'de de sürdürmeyi planlıyor. İzmir Körfezi'nde dip taraması yapılması ve denizde sirkülasyonu sağlayarak temizlenme sürecine daha hızlı bir ivme kazandırılması hedefleniyor. Çevrenin korunmasına yönelik tüm bu çalışmaların nihai hedefi, yüzülebilir bir körfez yaratmak.

BÜYÜK GEMİLERİN ADRESİ

İzmir Körfezi'nin Bostanlı, Mavişehir ve Bornova Ovası gibi alüvyonlarla dolmasını önlemek için Büyük Körfez Projesi'ni başlatacaklarını bildiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "önümüzde iki seçenek var; ya İzmir Körfezi'ni kendi haline bırakacağız, İzmir'in Körfez özelliği kalmayacak ya da Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirecek derinleştirme çalışmalarıyla liman, büyük gemilerin girebileceği hale gelecek" diye konuştu.

Avrupa standartlarında arıtma gerçekleştiriliyor

Yaptığı 9 yeni arıtma tesisiyle birlikte işlettiği arıtma tesisi sayısını 21 'e çıkan İZSU Genel Müdürlüğü, 2010 yılının ilk 10 ayında 227 milyon 625 bin metreküp atık suyun antılmasını sağladı. Bu atık sulann 218 milyon 861 bin metreküpü ileri biyolojik, 5 milyon 131 bin metreküpü doğal ve 3 milyon 633 bin metreküpü biyolojik yöntemle atıksu anlımı yapan tesislerde arıtıldı. İzmir Körfezi ve Seferihisar'daki Sığacık Körfezi, Akarca Koyu, Küçük Menderes Nehri, Güzelhisar ve Nif çayları binlerce ton kirlilikten kurtarıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim