• BIST 9748.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

İzmir Limanı yatırımında gecikme olmadı

İzmir Limanı yatırımında gecikme olmadı
Alsancak Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın çalışmaların Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatları doğrultusunda sürdüğünü söyledi.

İzmir Limanı yatırımında gecikme yaşanmıyor

Alsancak Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın çalışmaların Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatları doğrultusunda sürdüğünü söyledi.

İzmir iş dünyasının, İzmir Alsancak Limanı'ndaki yatırımların yavaş ilerlediği şeklindeki eleştirilerine, liman yetkililerinden yanıt geldi. TCDD İzmir Alsancak İşletme Müdürü Turan Yalçın, limanda yatırımların Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatları doğrultusunda aralıksız olarak sürdürüldüğünü açıkladı. Yalçın, "Bakanımızın 20 Haziran'da İzmir'de kamuoyuna yapılacağını açıkladığı yatırımlar, gerek daire başkanlığı ve TCDD üst makamları gerekse taşra teşkilatının çalışmaları doğrultusunda devam ediyor. 24 saat ara vermeden çalışıyoruz. Limandaki yatırımlarda asla gecikme sözkonusu değil" dedi.

KISA VE ORTA VADE

İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı, 'Limanla ilgili olarak devlet tarafından yapılacak yatırımlar bir an önce hayata geçirilmeli. Özellikle körfez taraması çok önemli. Bir an önce yapılmasını bekliyoruz ama yine geri kalınacağı endişemiz var' şeklindeki açıklamasına yanıt veren Yalçın, kısa ve orta vadeli yatırımlara devam ettiklerini vurguladı.

Yalçın, "Limana indirilecek ve limandan kaldırılacak viyadük ayakları için Karayolları Bölge Müdürlüğü ihaleye çıktı. Biz de ihalenin sonuçlanmasını bekliyoruz. Ayaklar kaldırıldıktan sonra buraya rıhtım yapacağız" diye konuştu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatlarından birinin de yaklaşık 40 yıl önce limanda yapılan ambarların yıkılması olduğunu belirten Yalçın, "Yıkılma kararı alınınca hemen harekete geçtik. 15 gün içinde ambarları boşalttık. İzin almak için SİT Kurulu'na bildirim yaptık. Geçtiğimiz hafta SİT Kurulu'ndan yetkililer geldi" dedi.

Yalçın, limana 2 mobil vinç alınması için teknik şartnamenin hazırlandığını, limandaki 30 bin metrekare alanın yeni bir konteyner rıhtımı yapılması için asfaltlanacağını kaydetti. Öte yandan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt imzasıyla, İzmir Valiliği, İzmir Ticaret Odası ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'ne gönderilen 'İzmir Limanı Rehabilitasyonu' başlıklı yazıda, Alsancak Limanı'nda bugüne kadar yapılan yatırımlar detaylı olarak anlatıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim