• BIST 9548.09
  • Altın 2489.712
  • Dolar 32.5074
  • Euro 34.5402
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

İzmir Limanı yeni bir çehreye kavuşacak

İzmir Limanı yeni bir çehreye kavuşacak
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, İzmir Alsancak Limanı'nın 3 sene içinde bambaşka bir çehreye kavuşacağını söyledi.

İzmir Limanı bambaşka bir çehreye kavuşacak

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, İzmir Alsancak Limanı'nın 3 sene içinde bambaşka bir çehreye kavuşacağını söyledi.

Dologh, DTO İzmir Şubesi'nin 21. Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 'İzmir Alsancak Limanı'nın 2011 yılı başından itibaren dökme yük elleçlemesine kapatılacağı' yönünde alınan kararın gözden geçirilmesi talebiyle limanda dökme yük elleçlemesi faaliyetinde bulunan oda üyeleriyle TCDD Liman Dairesi Başkanı Muhsin Yılmaz ile görüştüklerini belirtti.

Limanda iyileştirme çalışmalarının kısa sürede gerçekleştirileceğini öğrendiklerini bildiren Dologh, şunları kaydetti:

'Dökme yükle ilgili sorun hemen yılbaşından sonra uygulanmayacak. Üyelerimiz bu toplantının ardından rahatladılar. Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım İzmir Alsancak Limanı'na özel bir önem veriyor. Devletin yapacağı en çabuk şekilde limanda iyileştirmeler yapılıyor. Alsancak Limanı 3 sene içinde bambaşka bir çehreye kavuşacak. Bunun ilk aşamasını 6 ay içinde göreceğiz. Bu ay içinde, Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde yapılan Akdeniz Anıları Projesi 2. Şehirlerin Buluşması konulu toplantıya katıldım. Burada yaptığım konuşmada, 'İzmir Akdeniz'in gizli hazinesi, incisi' dedim. Bu tanım çok beğenildi. Piri Reis Üniversitesi'nin ayağa kaldırılması için bu yıl 5.5 milyon lira, gelecek yıl da bir bu kadar paraya ihtiyaç var. DTO'nun bütün şubeleri ve genel merkezi bu konuya çok önem veriyor. Ancak, bütçelerimize de bu konuda çok para ayıramıyoruz. Üniversiteye yapılan yatırımın Türkiye denizciliği için önemli olduğunu savunuyoruz. Dünya denizcilik sektörüne cevap verecek, üniversite sayısı çok az. Türkiye bu konuda öne geçmek durumundadır.' Toplantıda, DTO'nun 2011 yılı bütçesi 4 milyon 574 bin 17 lira olarak oy birliğiyle kabul edildi. Oturumda İMEAK DTO Meclis Üyesi ve Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy da 'Balıkçı gemilerinin balıklarını boşaltmak için kullandıkları karaya çıkış noktalarının yetersizliği' konulu sunum yaptı.

Aksoy, Türkiye'de 552 trol, 505 gırgır teknesi bulunduğunu, Ege Bölgesi'nde avcılık yapan büyük teknelerin, balıkları karaya çıkarmak için iskele sıkıntısı yaşadığını öne sürdü. Mehmet Aksoy, avcılığı yapılan deniz ürünleri üretim miktarının bir önceki yıla göre yüzde 6,14 oranında azalarak yaklaşık 425 bin ton olarak gerçekleştiğini söyledi. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Didem Özer ise 'Türkiye'de deniz ulaştırma politikaları ve stratejik analizler' konusunda yaptığı çalışmayı meclis üyelerine aktardı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim