• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

İzmir metrosu sürecinde sona gelindi

İzmir metrosu sürecinde sona gelindi
İzmir metrosundaki çalışmaların keşif artış bedelinin 7 aydır Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmaması nedeniyle durduğu iddiaları üzerine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı açıklama yaptı.

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Üçyol- Üçkuyular metro inşaatı ile ilgili açıklama yapılma zarureti oluştuğu belirtilerek, haberlerde iddia edildiği gibi hükümetin İstanbul metrosunun keşif artışını onayladığı, İzmir’in onaylarını beklettiği iddialarının doğru olmadığına dikkat çekildi. İki olayın birbirinden farklı olduğu belirtilerek, “İstanbul metrolarının Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na devri yapılmış, bu devir neticesinde keşif artışı talebi gerçekleşmiştir. Bu süreç de iddia edildiği gibi 4 gün değil, 28 aydır sürmektedir ve henüz bitmemiştir. Kalkınma Bakanlığı’ndaki onay sürecinin ardından devir gerçekleşecektir.” denildi.
 
“SÜREÇTE SONA GELİNMİŞTİR”
 
İzmir’de yüzde 40′a kadar keşif artışı talep edildiği vurgulanarak, konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı ihdas edilmesi sürecinde son aşamaya gelindiği, süreçlerin hepsinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile eşgüdüm halinde yürütüldüğü vurgulandı. Üçyol – Üçkuyular metro hattının Ankara ve İstanbul’da olduğu gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na devredilmesinin gündeme geldiği, ancak bu talebin belediye tarafından kabul edilmediği hatırlatıldı. Açıklamada, “Bu nedenle İstanbul ile İzmir’i kıyaslamak doğru değildir. Yukarıdaki veriler ışığında hükümetin İzmir’e farklı bir tutum takınması söz konusu olmadığı gibi, aksine İzmir’in kangren haline gelmiş metro sorununu çözmek için inisiyatif alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim