• BIST 9692.61
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

İzmir Metrosu'nun vagonları limana geldi

İzmir Metrosu'nun vagonları limana geldi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin genişleyecek metro sisteminde kullanılmak üzere satın aldığı yeni vagonların ilk partisi İzmir Limanı'na geldi.

İzmir Metrosu'nun vagonları limana geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan kentteki metro ağını geliştirmek için iki koldan mesai harcarken, bir yandan da yeni tren setleriyle uzayacak hatlarda oluşacak ihtiyacı karşılamayı planlıyor. Bu amaçla Çinli CSR Zhuzhou Electric Locomotive Co. Ltd firması ile sözleşme imzalanmasının ardından başlayan üretim süreci büyük ölçüde tamamlandı.

Teslim alınacak 8 tren setinden ilki İzmir'e ulaştı. Zhuzhou kentindeki fabrikadan TIR'larla yola çıktıktan sonra Şangay Limanı'ndan gemiye yüklenen 4 vagondan oluşan tren seti, 1 ayı aşan zorlu bir yolculuğun ardından İzmir Limanı'na ulaştı. Burada da uzun uğraşlar sonucu Çin'den gelen uzmanların denetiminde vinçlerlegemiden indirilen vagonlar, TIR'larla Halkapınar'daki Metro atölyelerine getirildi. Önümüzdeki günlerde üretimi yapılan diğer setler de partiler halinde İzmir'de olacak. 32 vagonun tamamı, gelecek

Nisan ayına kadar teslim alınacak. Yeni araçlarla İzmir Metrosu'ndaki vagon sayısı 45'ten 77'ye çıkacak. İç ve dış dizaynları merkezi Almanya'da bulunan Tricon firması tarafından tasarlanan vagonların imalat süreci İzmir Metro A.Ş.'nin denetimi altında gerçekleşti. İzmir'den giden teknik personel kalite ve imalat gözlemcisi olarak üretim aşamasını denetlemek ve şartnameye uygunluğu kontrol etmek için uzun süre bu ülkede kaldı. Ayrıca 20 kişilik bir teknik personel grubu, Çin'in Zhuzhou kentindeki fabrikaya giderek yeni araçlarla ilgili 2 haftalık işletme, bakımve onarım eğitimi aldı. Tamamı klimalı olan vagonlar, gelişmiş teknik özelliklere sahip vagonlar, mevcut metro sistemi ile yapımı devam eden Üçyol-Üçkuyular ve Ege Üniversitesi-Evka 3 hatlarında kullanılacak.

izmir1.jpg

izmir_vagon.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim