• BIST 9464.73
  • Altın 2488.762
  • Dolar 32.5953
  • Euro 34.7965
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

İzmir tarama gemisi alımı için ihaleye çıktı

İzmir tarama gemisi alımı için ihaleye çıktı
“Yüzülebilir Körfez” hedefiyle Büyük Körfez Projesi'ni başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, saatte ortalama 800 ton çamuru 1-2 kilometre uzağa aktarabilecek kapasitedeki yeni tarama gemisinin alımı için ihaleye çıktı.

İzmir tarama gemisi alımı için ihaleye çıktı

“Yüzülebilir Körfez” hedefiyle Büyük Körfez Projesi'ni başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, saatte ortalama 800 ton çamuru 1-2 kilometre uzağa aktarabilecek kapasitedeki yeni tarama gemisinin alımı için ihaleye çıktı.

Arıtma tesislerinden çıkan günlük 800 ton çamuru 6 kat azaltacak ve yüzde 90 oranında kurutarak tarım alanlarında toprak iyileştirici olarak kullanılır hale getirecek Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi için 17 Ağustos'ta “nihai teknik teklif ihalesi” gerçekleştirildi.

Evka 5 Yonca Kavşağı'nın yer teslimi yapılırken, Bayraklı Rekreasyon Alanı'nın yapım ihalesi sonuçlandırılarak kesinleşen karar firmalara tebliğ edildi.

TARAMA GEMİSİ ALINIYOR

Her yıl derelerin taşıdığı alüvyonlarla sığlaşmanın giderek arttığı İzmir Körfezi'nin kurtarılması için Büyük Körfez Projesi'ni aktarabilecek kapasitede olacak. Uluslararası firmalara açık olan ihaleyi kazanan firma başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez'e akan dere ağızlarının temizlenmesi, Körfez'in kuzeyinde bir sirkülasyon kanalı açılması ve Körfez tabanındaki malzemelerin temizlenmesi amacıyla yeni ve yüksek kapasiteli tarama gemisinin alımı için bugün uluslararası ihaleye çıkılıyor. Alınması planlanan kesici emici tip tarama gemisi bir saatte ortalama 800 ton çamuru, yüzde 20'si çamur olan 4 bin ton malzemeyi 1-2 kilometre uzağa, İZSU Genel Müdürlüğü'nün ihale şartnamesindeki özelliklere uygun olarak gemi ve römorkörü hazırlayıp 8 ay içerisinde İzmir'e teslim edecek.

ÇAMUR ÇÜRÜTME VE KURUTMA TESİSİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerinden çıkan günlük 800 ton çamuru 6 kat azaltacak ve yüzde 90 oranında kurutarak tarım alanlarında toprak iyileştirici olarak kullanılır hale getirecek dev tesis, yaklaşık 30 bin metrekare alanda kurulacak. Tesisin kurutma ünitesinin 1 yılda, çürütme ünitesinin ise 2 yılda tamamlanması hedefleniyor. Projenin hayata geçirilmesiyle, halen Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi sahasında yapılan çamur depolama işlemi sona erdirilecek ve bu alanlar rehabilite edilecek. Çamurda kokuya neden olan organik bileşikler çamur çürütme işlemi sonrasında biogaz olarak tanımlanan ve yanabilen gaz bileşenine dönüşeceği için kalan çamurda koku problemi olmayacak. Ayrıca tesis içinde kurutma yaparken kokuyu önlemek için ikili kimyasal ve biyolojik koku kontrol sistemi kurulacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim