• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

İzmir turizmini üç proje canlandıracak

İzmir turizmini üç proje canlandıracak
Türkiye, 26 milyon kişiye ulaşan yabancı turist sayısıyla Akdeniz’de yıldız gibi parlarken 8 bin yıllık İzmir’in yabancı turist sayısında 1 milyon 250 bini güçlükle aşması, sonunda kenti harekete geçirdi.

İzmir turizmini üç proje canlandıracak

Türkiye, 26 milyon kişiye ulaşan yabancı turist sayısıyla Akdeniz’de yıldız gibi parlarken 8 bin yıllık İzmir’in yabancı turist sayısında 1 milyon 250 bini güçlükle aşması, sonunda kenti harekete geçirdi.

2011’de kente gelen turist sayısını artırmak, İzmir’i cazibe merkezi haline getirmek isteyen turizmciler üç koldan çalışmaya başladı. Buna göre yalnızca geçtiğimiz yıl 141 seferle 355 bin kruvaziyer turistinin geldiği İzmir’de, Körfez Turu için 2 tekne çalışacak. Bunun yanı sıra Alman turist sayısını artırmak için turizmciler, Frankfurt’taki Road Show’a 40 kişiyle çıkarma yapacak. Norveç’ten Sakız’a giden yolcular artık için de İzmir ‘toplanma noktası’ haline geldi.

Norveçli turistlerin İzmir’de gecelemesi için çalışılıyor:

1- Körfez’de boyoz-yumurta sefası

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın kruvaziyer turistlere yönelik Körfez Turu projesini hayata geçiren Çeşme Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mustafa Cenger, kente gelen kruvaziyer yolcuları için 90-120 dakikalık körfez turu düzenleyecek. Cenger ayrıca, yaz döneminde İzmirlileri denizle buluşturmak için Alman Adası turu düzenleyip sabahları Körfez’de, boyoz ve yumurtadan oluşan kahvaltı, öğleden sonra ise kumru turu organize edecek. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise ‘zarar eder, seferler kaldırılabilir’ riskine karşı, zarar olması halinde bu tekneleri sübvanse edeceklerini belirtti.

2- Alman turistlerin sayısı

‘Tanıtım Turu’ ile artacak Kente turizm konusundaki diğer müjde ise Ege Turistik İşletmeciler ve Konaklamacılar Birliği (ETİK) ile Destination İzmir Grubu’nun ortaklaşa düzenleyeceği Road Show (Tanıtım Turu) oldu. ETİK Başkanlığını Haluk Nişlioğlu’ndan devralan Mehmet İşler ile Destination İzmir Sözcüsü Bülent Tercan, 28-30 Mart’ta İzmir’in tanıtımında bir ilke imza atarak Frankfurt’ta Road Show (Tanıtım Turu) gerçekleştirecek. 40 kişilik İzmir ekibi, Alman tur operatörleri ile bir araya gelerek kente gelen Alman turist sayısını artırmak için tanıtım yapacak. Bülent Tercan, “İzmir, turizmde cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Kentimize gelen nitelikli Alman turist sayısını artırmak için Frankfurt’a gerçekleştireceğimiz road showları gelecek dönemde sıklaştıracağız” diye konuştu.

3- Norveçliler için toplanma üssü olduk

Norveç’ten Yunanistan’ın Sakız Adası’na turist getiren Wing Hellas adlı turizm şirketi, merkez olarak İzmir’i seçti. Yani şirket, mayıstan itibaren haftada 4 gün Oslo’dan yaklaşık 100 kişilik turist grubunu İzmir’e getirecek. SunExpress’in direkt uçuşu ile mayıs-eylül ayı boyunca kente yaklaşık 5 bin zengin Norveçli turist gelecek. Bu turistler önce Çeşme’ye, sonra Sakız’a gidecek. Bu turistlerin Ege’de ve İzmir’de kalması için çalışma yapılacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim