• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İzmir vapur ihalesi "Özata"nın oldu

İzmir vapur ihalesi "Özata"nın oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 15 adet yolcu gemisi için geçtiğimiz hafta yaptığı vapur ihalesini Türk firması Özata Tersanecilik San ve Tic. Ltd. Şti aldı. Özata ihalede 117 milyon Euro teklif vermişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 15 adet yolcu gemisi için geçtiğimiz hafta yaptığı vapur ihalesini Türk firması Özata Tersanecilik San ve Tic. Ltd. Şti aldı. Özata ihalede 117 milyon Euro teklif vermişti.

İhale şartnamesine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihalesini kazanan Özata Tersanecilik San ve Tic. Ltd. Şti ilk gemiyi 550 gün sonra, diğer gemileri ise her 90 günde teslim edecek.

Sessiz ve çevreci

Özata Tersanecilik San ve Tic. Ltd. Şti tarafından yapılacak gemiler hafif özgül malzeme (karbon kompozit) ile üretilerek yüksek hızda yakıt tasarrufu sağlayabilecek katamaran gövde tipinde olacak ve böylece işletme verimliliği sağlanarak yakıt vb. maliyetler azaltılacak. Katamaran gövde tipi, yüksek ve konforlu manevra kabiliyeti ile yolcu salonlarının ferahlığı, konforu ve iniş-biniş kolaylığı sağlaması gibi ergonomik kriterleri ile de öne çıkıyor.

İnşası gerçekleştirecek yeni gemilerin, özellikle çevreci ve engelli dostu olması, yolcu konfor ve güvenliğinin en üst düzeyde tutulması ve işletme-bakım-onarım maliyetleri ile yakıt sarfiyatının düşük olması planlandı. Gemiler, günümüzün en ileri teknolojisi kullanılarak üretilecek. Gemi yapım malzemesi olarak karbon kompozit kullanımı ve ses izolasyonunda mükemmelliyetin çok yüksek tutulması ile yeni gemiler, mevcut gemilere göre daha "sessiz" olarak çalışacak. Gemilerde internet erişimi ve TV yayını da bulunacak. Gemilerdeki koltukların ergonomisi ve konforu ile uçak koltuğu rahatlığı sunulacak. Egzoz gazı emisyonu minimum düzeyde olacak. Engelli vatandaşlar da gemilerden rahatça faydalanabilecek. İskeleler, alınacak yeni gemilere göre yeniden yapılandırılarak modernize edilecek.

43844.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim