• BIST 9524.59
  • Altın 2484.08
  • Dolar 32.5023
  • Euro 34.683
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

İzmir yeni uçuş aktarma merkezi olacak

İzmir yeni uçuş aktarma merkezi olacak
SunExpress Havayolları, 2014 Yaz Sezonu’nda başlatacağı yeni uçuşlarla İzmir’i, İstanbul Atatürk Havalimanı’nın ardından Türkiye’nin yeni aktarma merkezi haline getirecek.

Türk Hava Yolları (THY) ile Alman Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2014 yaz sezonunu 6 yeni uçuş merkeziyle satışa açtı. İzmir ve Antalya’dan iç ve dış hatlarda en fazla noktaya uçan şirket,  İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan gerçekleştirdiği aktarmalı uçuşlarına ağırlık vererek, Ege’nin incisinden dış hatlarda Danimarka’nın başkenti Kopenhag, Finlandiya’nın başkenti Helsinki ve Fransa’da Paris (CDG), Lyon ve Nantes’e, iç hatlarda Konya’yı uçuş ağına katacak.

Fransa’da Strasbourg’a düzenlenen uçuşlarını yaz sezonuyla tekrar başlatacak şirket, İzmir’den Fransa’da 4 kente uçmaya başlayacak. İzmir’den dış hatlarda haftada 200 uçuş ile Avrupa’da 26 noktaya uçacak SunExpress, iç hatta 15 noktaya haftada 204 uçuş gerçekleştirecek. Türkiye ile Almanya arasında en fazla uçuş gerçekleştiren havayolu SunExpress, 2014 yaz sezonuyla Anadolu direkt uçuşlarını sürdürerek Türkiye ile Almanya arasında haftada 528 uçuş gerçekleştirecek. 

Geçen yıl İzmir’i aktarma merkezi yaparak bir ilki gerçekleştiren SunExpress’in Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, İzmir’den en son iç hatlarda Batman, dış hatlarda Lefkoşa’yı uçuş ağlarına kattıklarını belirterek, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) onayının ardından iç ve dış hatlarda 6 yeni merkeze uçuş başlatacaklarını söyledi.

Bu yaz Stockholm ve Oslo’ya yeniden uçuş düzenlemeye başlayacaklarını ifade eden Aydın, Stockholm’a haftada iki kez sefer gerçekleştireceklerini bildirdi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim