• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

İzmir'de 6 iskelenin proje ihalesi yapılacak

İzmir'de 6 iskelenin proje ihalesi yapılacak
İzmir'de yeni alınan yolcu ve arabalı vapurların yanaşmasına uygun hale getirilmesi için mevcut 6 iskelenin proje ihalesi yapılacak.

İzmir'de yeni vapurlara yeni iskele yapılacak

İzmir'de yeni alınan yolcu ve arabalı vapurların yanaşmasına uygun hale getirilmesi için mevcut 6 iskelenin proje ihalesi yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında yapımları tamamlanacak 117 milyon Euro'ya satın aldığı katamaran tipi 15 yolcu gemisi için mevcut 6 iskeleyi, bunların yanaşmasına uygun duruma getirecek. Yolcu ve arabalı vapurların yanaşmasına uygun hale getirilmesi için proje ihalesi 12 Kasım'da yapılacak.

Mevcut iskelelerin, “Deniz Ulaşımı Geliştirme Projesi” kapsamında yapılması planlanan yeni yolcu ve arabalı yolcu gemilerinin yanaşmasına olanak sağlayacak şekilde projelendirilmesi için gerekli etüt, proje, mühendislik, ön ve uygulama proje hizmetlerinin yapılması için ihaleye çıkıldı. Büyükşehir Belediyesi, zmir Körfezi'nde mevcut Konak, Pasaport, Alsancak, Mehmet Köstepen Üçkuyular, Karşıyaka, Bostanlı yolcu gemisi iskelelerinin yeni yolcu gemilerinin yanaşmasına uygun olacak şekilde, Mehmet Köstepen Üçkuyular ve Bostanlı İskelesi'nin aynı zamanda arabalı yolcu gemisi iskelelerinin yeni arabalı yolcu gemilerinin yanaşmasına olanak sağlayacak şekilde yapılandıracak.

İSKELELER YÜKSELTİLECEK VEYA YÜZER İSKELE YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından 12 Kasım'da yapılacak proje ihalesinde dalga yükseklikleri, gelgit koşulları, tekne boyu, ağırlığı gibi kriterler gözönünde bulundurularak iskeleler yenilenmesi için proje hazırlatılacak. İskeleler için yükseltme veya yüzer/hareketli proje çalışmaları yapılacak. Yolcu iniş-binişleri için düzenlemeler proje içinde yeralacak. Projelerde engelli yolculara ilişin tüm koşullar dikkate alınacak. Şartnameye göre ihale sonrası kazanan firma sözleşme imzalandıktan 150 gün sonra işi teslim edecek. Bu projelere görü Büyükşehir Belediyesi yapım ihalesine çıkacak.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim