• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İzmir'de 'Liman AVM'ye dava yağıyor

İzmir'de 'Liman AVM'ye dava yağıyor
Limana AVM projesine Büyükşehir Belediyesi’nden sonra Esnaf Odaları Birliği de dava açtı. İtiraz ve inceleme süresi biter bitmez dava başvurusu yapıldı

Kruvaziyer Liman Projesi içine AVM’yi de ekleyen Özelleştirme İdaresi’nin kararına karşı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği de dava açtı. Geçtiğimiz Mayıs ayında ihaleye çıkarılan Alsancak Kruvaziyer Limanı ve liman içine yapımı düşünülen AVM projesi ile ilgili hazırlanan imar planlarının itiraz ve inceleme sürelerinin dolmasının ardından, İzmir Esnaf Birliği harekete geçti. Kruvaziyer Liman Projesi içine AVM’yi de ekleyen Özelleştirme İdaresi’nin kararına karşı, Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumların ardından İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği de dava açtı.

Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, düşünülen AVM’nin esnaf sanatkarların işlerini olumsuz etkileyeceğine dikkat çekerek, zaten sıkıntılı olan Alsancak trafiğinin de kilitleneceğini savunmuştu. Alsancak Limanı’nda düşünülen AVM ile ilgili endişeleri dikkate alınmayınca dava açmak zorunda kaldıklarını kaydeden Mutlu “Biz İzmir limanının geliştirilmesine değil, limanda kurulacak AVM planına karşıyız. Bir AVM çılgınlığı sürüyor. Kanaatimizce yeni AVM’ler planlanırken, toplumun omurgası esnaf sanatkarların durumu, birbiri ardına açılan dev AVM’lerin getireceği trafik kargaşası, çoğu yabancı sermayeli bu kuruluşların ülke dışına sıcak para akışı sağladığı da göz önünde tutulmalıdır” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim