• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

İzmir'de 'uçak bomba düşürdü' paniği

İzmir'de 'uçak bomba düşürdü' paniği
Efes 2012 Tatbikatı'na katılan uçaklardan biri, Urla üzerinden geçerken roket olduğu iddia edilen bir cisim düşürdü. Vali Kıraç, 'Bomba değil, mermi aparatı' açıklaması yaptı.

İzmir'de 'uçak bomba düşürdü' paniği

Efes 2012 Tatbikatı'na katılan uçaklardan biri, Urla üzerinden geçerken roket olduğu iddia edilen bir cisim düşürdü. Vali Kıraç, 'Bomba değil, mermi aparatı' açıklaması yaptı.

İzmir Urla'da, Efes 2012 Tatbikatı'na katılan uçaklardan birinden roket olduğu iddia edilen bir cisim düşünce büyük panik yaşandı. İzmir Valisi Cahit Kıraç, düşen cismin top mermisi aparatı olduğunu söyledi. Efes 2012 Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nın son gününde, sabah saat 09.45 sıralarında, Urla üzerinden geçen savaş uçaklarından birinden, 250 kalibrelik roket olduğu iddia edilen bir cisim düştü.

TÜM EVLER BOŞALTILDI

Büyük paniğe neden olan olayın ardından yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı İçmeler mahallesindeki bütün evler boşaltılırken cismin bulunduğu bölge güvenlik çemberine alındı. Büyük bölümü toprağa saplanan cismin sadece kuyruk kısmı toprağın üstünde kaldı. Özel kıyafetli 10 kişilik teknik ekip, yoğun yağmur ve dolu yağışı altında, bölgeyi karış karış taradı. Yaklaşık 3 saat devam eden çalışmalar sonucunda düştüğü yerden çıkartılan cisim bir araca konularak incelenmek üzere götürüldü.

'PATLAMA RİSKİ YOK'

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise düşen parçanın savaş uçağının top mermisi taşıyan kısmındaki aparat olduğunu belirterek, "Mermiyle bir ilgisi yok. Patlayıcı olabileceği ihtimaline karşı 10-15 konut boşaltıldı. Teknik heyet geldi. Patlayıcı bir cisim değilmiş. Aparatı aldılar. Hayatı olumsuz etkileyen bir durum yok. Patlama riski yok. Kuyruk kısmından düşen ana gövdesi yerinde bir parça" diye konuştu.

DÜNYANIN EN BÜYÜK TATBİKATLARINDAN BİRİ

Genelkurmay Başkanlığı Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 8 bin askerin katıldığı Efes 2012 Tatbikatı'nda 52 uçak, 33 helikopter, 45 gemi, 656 zırhlı ve tekerlekli araç, 40 hücumbot ile gerçek mermiler kullanıldı. Çeşitli harekât tiplerinin denendiği tatbikatta Deniz ve Hava Kuvvetleri'nce fiili atışlar, temsili topçu atışları, fiili tanksavar ve havan atışlarıyla taarruz helikopter atışları yapılıyor. 28 ülkeden 31 askeri ataşenin izlediği tatbikata Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Emin Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Org. Bekir Kalyoncu ve ordu komutanları da katıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim