• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İzmir'de yeni vapur ihalesi 6 Mart'ta

İzmir'de yeni vapur ihalesi 6 Mart'ta
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15 adet yeni yolcu gemisi için yapım çalışmalarını sürdürürken, 3 yeni arabalı vapur için de ihaleye hazırlanıyor.

Deniz ulaşımının geliştirilmesi ve ulaşımda deniz taşımacılığının payının artırılması amacıyla çalışmalarını yoğunlaştıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15 adet yeni yolcu gemisi için yapım çalışmalarını sürdürürken, 3 yeni arabalı vapur için de ihaleye hazırlanıyor. Diğer taraftan da şu anda hizmet veren filoda yenileme çalışmaları gerçekleştiriyor. Ana makine ve destek ünitelerindeki problemler nedeniyle geçtiğimiz yaz aylarında İzmir Askeri Tersane Komutanlığı'nda kapsamlı bir onarım süreci geçiren Esenköy arabalı vapuru, Pazartesi gününden itibaren yenilenmiş haliyle İzmir Körfezi'nde seferlerine başladı. Filodaki gemilerin daha konforlu ve kaliteli hizmet verebilmesi için yapılan yenileme çalışmaları kapsamında Esenköy'ün hizmete girmesiyle birlikte bu kez 'Eminönü' isimli araba vapurunun bakıma alınacağı bildirildi.

Yeni vapurlar için ihale

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 yeni arabalı vapur almak için 6 Mart Çarşamba günü ihale gerçekleştirecek. Şartnameye göre ilk gemi sözleşme imzalandıktan 550 gün sonra teslim edilecek. Diğer iki gemi ise ilk geminin tesliminden 180 gün sonra filoya dahil edilecek. Bostanlı ile Üçkuyular arasında çalışacak olan ve her türlü yolcu konforunun düşünüldüğü arabalı vapurlarda, engelli vatandaşlar için asansör olacak. 63 araç ve 504 yolcu kapasiteli vapurlarda bisiklet ve motosiklet park yeri de bulunacak.

Esenköy'de neler yapıldı ?

İZDENİZ A.Ş. tarafından 2012 yılı Ağustos ayından itibaren bakıma alınan Esenköy araba vapurunun 5 yıllık havuzlama ve periyodik bakımları, uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleştirildi. Yenileme çalışmaları kapsamında Esenköy araba vapurunun eski yolcu ve araç rampası modern mühendislik teknikleri kullanılarak yeniden dizayn edildi ve yüksek dayanıklılıkta saç malzeme kullanılarak yeniden imal edildi. Böylece araç girişlerinde yaşanan sorunların önüne geçilmesi hedeflendi.

Yolcuların emniyeti göz önünde tutularak korkulukların yüksekliği artırıldı. Araçların ve yolcuların gemi içerisinde izleyecekleri yollar yüksek görünürlükte ve kumlu (kaydırmayı azaltıcı) boya ile boyandı ve işaretlendi. Üst güvertede bulunan yolcu salonları ve açık alanlar tamamıyla yenilendi. Salonlar yolcuların yaz ve kış şartlarında konforlu seyahat edebilmesi, yiyecek tüketebilmesi ve denizin üzerinde keyifli bir yolculuk yapabilmesi hedeflenerek tüm oturma düzeni ile birlikte yeniden düzenlendi. Daha güçlü klimaların kurulduğu salonlara yolcuların kullanımı için masalar yerleştirildi. Açık alanlarda bulunan oturma bankları yenilendi ve yönleri değiştirildi.

Yolcu salonlarında ve köprü üstünde bulunan eski ve kullanımda pratik olmayan lombozlar (yuvarlak pencere), modern görünüme sahip doğrama ve ısıcam kullanılarak yenilendi. Gemi güvertesi komple bakımdan geçirilerek dayanıklılığı azalmış olan saç plakalar yenileri ile değiştirildi. Güverte üzerinde bulunan tüm ekipman bakımdan geçirildi ve çalışırlığı sağlandı. Bu onarım süresince yaklaşık 60 ton çelik saç malzeme, çeşitli ebatta 1,5 kilometre boru, 2,5 kilometre elektrik kablosu ve 1 ton civarında boya kullanıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim