• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

İzmir'e alınacak yeni filonun kredisi hazır

İzmir'e alınacak yeni filonun kredisi hazır
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, İzmir Körfezi'nde çalıştırılmak üzere 15 yolcu ve 2 arabalı vapur alımı için yaptığı 295 milyon liralık kredi talebini İller Bankası kabul etti.

İzmir'e alınacak yeni filonun kredisi hazır

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, İzmir Körfezi'nde çalıştırılmak üzere 15 yolcu ve 2 arabalı vapur alımı için yaptığı 295 milyon liralık kredi talebini İller Bankası kabul etti. Yüzde 8 faizle 5 yılda geri ödenecek krediyle öncelikle 6 Aralık'ta ihalesi yapılacak üçü dış körfezde sefer yapabilecek hız ve donanıma sahip, toplam 15 yolcu gemisi alınacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi deniz ulaşımının modernleştirilmesi ve etkinleştirilmesi hedefiyle krediyleyeni yolcu ve arabalı vapurlar alacak. Önce dış kredi almak Hazine'ye kefalet için başvuran ve uluslararası bankalar, kredi kuruluşlarıyla görüşen Büyükşehir Belediyesi, Fransız Kalkınma Bankası ve Alman Kalkınma Ajansı'ndan olumlu yanıt almasına karşın Hazine'den kefalet alamadı. Bunun üzerine eylül ayında gemi alımıyla ilgili İller Bankası'na 15 yolcu vapuru ve 2 arabalı vapur alımında kullanmak üzere 295 milyon liralık kredi başvurusu yapan Büyükşehir Belediyesi, aynı sürede ihalenin idari ve teknik şartnamesini de tamamladı.

İller Bankası, Büyükşehir Belediyesi'nin yeni gemi alımı için yaptığı başvuruyu kabul etti. Toplam 295 milyon lira tutarındaki kredi için mal alımlarında geçerli yüzde 8'lik faiz oranı uygulanacak. Kredinin geriödemesi ise 5 yılda yapılacak. İller Bankası kredi taksitlerini Büyükşehir Belediyesi'ne genel bütçe gelirleri tahsilatı üzerinden ödediği paydan kesecek.

İller Bankası İzmir Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, "Büyükşehir Belediyesi'nin gemi alımıyla ilgili kredisi, başvurunun yapıldığı süreçte prensipte kabul edildi. Ancak, kredi süreci zaman alıyor. Formlar, matbu bazı belgeler tamamlanacak. Kısa süre sonra Genel Müdürlük'ten krediyle ilgili belgeler gelir" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin üçü dış körfezde sefer yapabilecek hız ve donanımda olmak üzere 15 yolcu gemisi alımıyla ilgili ihalesi 6 Aralık'ta yapılacak. İlk geminin teslim süresi sözleşmenin imzalanmasının ardından 420 takvim günü (14 ay) olacak. Teslim alınan ilk geminin ardından her gemi için teslim süresi 75 gün olarak belirlendi. Dış Körfez gemileri en son teslim alınacak. Toplam bedelin yüzde 10'u avans olarak verilecek. Gemilerin teknik özellikleri arasında kapalı alanda serbest tavan yüksekliğinin 2.10 metreden az olmaması, tekerlekli sandalyeli ve tüm engelli yolcular ile bebek arabalı yolcuların inmeleri ve binmeleri için gerekli düzenleme yapılması koşulları yer aldı. Gel-git koşulları göz önüne alınarak iskelelerde hızlı biçimde yolcu iniş ve inişlerine uygun özellikte tasarlanacak. Gemiler, ayrıca sancak, iskele ve kıçtan da yolcu iniş-binişleri olabilecek şekilde tasarlanacak. Gemilerin boyu 37 metre, eni 11.5 metre olacak. Yolcu kapasitesi 400 kişi olacak gemilerde en az 10 bisikletin güvenli taşınması sağlanacak. Dış Körfez gemileri hızlı hareket kabiliyetine sahip olacak. Büyükşehir Belediyesi kısa süre sonra ise 2 arabalı vapur alımı için ihaleye çıkacak.

 

43843.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim