• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

İzmir'e Deniz Ürünleri Borsası müjdesi

İzmir'e Deniz Ürünleri Borsası müjdesi
Türkiye’de konumuyla deniz ürünleri ve özellikle balıkçılık açısından köklü bir tarihe ve geniş bir ürün yelpazesine sahip olan İzmir, Deniz Ürünleri Borsası'na kavuşuyor.

İzmir'e Deniz Ürünleri Borsası müjdesi

Ulaştırma eski Bakanı, Ak Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım'ın açıklamış olduğu '35 Plakalı İzmir'e 35 milyon Dolarlık Yatırım' adlı proje demeti büyük ses getirmeye devam ediyor. Bu projelerden biri olan Deniz Ürünleri Borsası bölge balıkçılık sektörüne adeta ilaç olabilecek cinsten.

Proje kapsamında Türkiye’de konumuyla deniz ürünleri ve özellikle balıkçılık açısından köklü bir tarihe ve geniş bir ürün yelpazesine sahip olan İzmir, Deniz Ürünleri Borsası'na kavuşacak.

35 milyon TL'ye mâl olacak proje İzmir’de sahil kesimine yakın, modern, Akdeniz ve Ege Bölgesinde yetişen deniz ürünleri konusunda uluslararası standartlarda bir borsa kurulacak. Bu proje sayesinde Deniz Ürünleri Borsası'nda balıkçılar alıcılarıyla biraraya gelebilecek, müzayedeler düzenlenecek ve balıkçılar arada bir komisyoncu olmadan ürününü ilk elden satabilecek.

Borsa'nın işlerliğinin kusursuz olması için ticareti yapılan ürünlere yönelik lojistik altyapı ve hizmet İzmir'de yerine getirilecek.

12 ayda tamamlanacak olan proje, yapılış süresince 500 kişiye istihdam kapısı olacakken, Deniz Ürünleri Borsası tamamiyle bitirildiğinde 2.500 kişiye istihdam kapısı sağlayabilecek. Ülke ve bölge ekonomisi ve balıkçılık sektörü için önemli bir adım olan Deniz Ürünleri Borsası yıllık 200 milyon TL'lik bir gelir sağlayacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim