• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

İzmir'e trafiği rahatlatacak çözümler

İzmir'e trafiği rahatlatacak çözümler
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir'de trafiği rahatlatacak iki yeni 'metro hattı', hem karada hem denizde seyahat imkanı sunan 'Amfibi Otobüs', '3 Boyutlu Tünel Otobüs' ve 'Hava Treni' projelerini kamuoyuna açıkladı

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir'de trafiği rahatlatacak iki yeni 'metro hattı', hem karada hem denizde seyahat imkanı sunan 'Amfibi Otobüs', '3 Boyutlu Tünel Otobüs' ve 'Hava Treni' projelerini kamuoyuna açıkladı

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir'e iki yeni 'metro hattı', hem karada hem denizde seyahat imkanı sunan 'Amfibi Otobüs', '3 Boyutlu Tünel Otobüs' ve İzmir'i turizmde de ön plana çıkaracak 'Hava Treni' projelerini açıkladı. Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, "Bunlar yeni nesil ulaştırma sistemlerinden sadece dört tanesi. Hayal et, inan, güven, çalış ve başar. İlkelerimiz bunlar " dedi.

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir'e iki yeni 'metro hattı', hem karada hem denizde seyahat imkanı sunan 'Amfibi Otobüs', '3 Boyutlu Tünel Otobüs' ve İzmir'i turizmde de ön plana çıkaracak 'Hava Treni' projelerini açıkladı. Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, "Bunlar yeni nesil ulaşsistemlerinden sadece dört tanesi. Hayal et, inan, güven, çalş ve başar. bunlar" dedi. Aslan, Hava Treni Projesi için başvuru yapgerektidikkat çekerek, Büyükşehir Belediyesi 2013 sonuna kadar başvuru yapmalaksi halde tarihi bir fkaç" ifadelerini kullandı.

Alternatif sistemler

Ege-Koop Proje Merkezi'nin hazırladığı 4 proje kamuoyuna açıklandı. Aslan, kentin trafik sorununu çözmek için hazırladığı Yeni Ulaşım Sistemleri'ni Hilton Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında tanıttı. Projeleri ilgi gören Aslan, "Bu projelerin sahibi basınımız, yerel yönetimler, merkezi yönetim, sivil toplum ve tüm İzmirliler olacaktır" dedi.

"Gelişen Teknolojiler ve Alternatif Toplu Ulaşım Sistemleri" projelerini slayt eşliğinde sunan Hüseyin Aslan, Türk ve Amerikalı bilim adamlarının hazırladığı ve kısa sürede uygulanma aşamasına geçecek alternatif toplu ulaşım sistemlerini ve bunların uygulamalarını gündeme taşıyarak İzmir'i 'küresel kent' kimliğine kavuşturmayı hedeflediklerini söyledi. İzmir'i dünyadaki ulaşım konusundaki ileri teknolojilerle buluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Aslan, ilk olarak yeni metro hattı projelerini açıkladı. Yeni metro hatlarının trafiğin yoğun olduğu bölgelerde inşa edileceğini belirten Aslan, "5 km'lik bölümü yer altında olan Konak-Alsancak-Halkapınar Hattı ile 3 kilometresi yer üstü, 5 kilometrelik kısmı yer altında olacak 8 kilometrelik Halkapınar, Adliye-Bornova Merkez Hattı şeklinde olacak" dedi.

Karada denizde otobüs

Hollanda'nın Roterdam kentinte kullanılan karada ve denizde yolcu taşıma özelliğine sahip Amfibi Otobüs'ün İzmir Körfez ulaşımında rahatlıkla kullanılabiceğini anlatan Aslan, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Amfibi Otobüsü bu ay içinde kullanmaya başlayacak. İzmir için önerdiğimiz ikinci bir ulaşım müdeli de Tünel Otobüsler. 'Üç Boyutlu Hızlı Otobüs' şeklinde tanımlanan ve ray üzerinde hareket eden, altından normal trafik araçlarının hareketine de olanak tanıyan bu sistem, ekonomik, çevre dostu ve hızlı ulaşım özelliği taşıyor. Saatte 60 kilometreye kadar hız yapabilecek, yolcular üst katta yolculuk ederken, yüksekliği 2 metreden az olan otomobiller de alttan normal şekilde akacaktır" diye konuştu.

Çevre dostu Hava Treni

Ege-Koop Proje Merkezi uzmanlarının bir yandan İzmir'in ulaşım master planı üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü, diğer yandan dünyadaki son teknolojik gelişmeleri de yakından izlediğini anlatan Aslan, toplantıda en çok ilgiyi gören Uçan Tren (hava treni) sisteminin ayrıntılarını da aktardı. Aslan şu bilgileri verdi: "Uçan Tren; çevre dostu, yeşil enerjiyle çalışan ve yüksek hızlı bir ulaşım sistemidir. Hava Treni; otobüsle taşımacılığa göre 40 kat daha ucuz, güneş enerjisi, elektrik ve nano-manyetik enerji ile çok az enerji kullanma özelliğine sahiptir. Ayrıca Uçan Tren; mevcut trafik donanımının üstüne monte edilebildiği gibi, orta refüjlerde, kaldırım üstleri ile yeşil alanlar üzerine de monte edilebilme esnekliğine ve şehir içinde saatte 80 km, şehir dışında ise maksimum 300 km hız yapabilme özelliğine sahiptir. Bu arada; özel vagonları ve ambulans gibi acil hizmet araçlarını da taşıyabilen, özgün tasarımı nedeniyle sel, kasırga ve depreme karşı dayanıklı olan Hava Treni; tek merkezden kontrol edilebilen, sessiz, hızlı, 24 saat 365 gün çok yönlü hizmet verebilen; özel nitelikli bir projedir."

'Yeter ki İzmir kazansın'

Hava treni için başvurunun yıl sonuna kadar lgili firmaya yapılması gerektiğini ifade eden Aslan, geliştirdikleri projeleri belirli periyotlarla kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. Aslan, "Bu uygarlık projelerinin hazırlayıcısı Ege-Koop Proje Merkezidir. Hep birlikte el ele verelim, gönül birliği kuralım, ortak aklı egemen kılalım ve 'Biz varız, yeter ki İzmir kazansın' sloganını sahiplenip İzmir'i dünya klasmanında birinci lige taşıyalım" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim