• BIST 9710.55
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

"İzmir'e yatırım 20 milyar doları aştı"

"İzmir'e yatırım 20 milyar doları aştı"
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, EXPO 2020'yi İzmir'in kazanması halinde, şehre 20 milyar dolarlık yatırım yapılacağı yönündeki iddialara cevap verdi.

Yıldırım: İzmir'e yatırım 20 milyar doları aştı

AK Parti Çiğli İlçe Teşkilat Kongresi'nde konuşan Bakan Yıldırım, yılda 4 bin kilometre, 4 yılda 16 bin kilometre sıcak asfalt kaplama yapacaklarını ifade ederek, "Bölünmüş yolların tamamını sıcak asfaltla kaplıyoruz. İzmir-İstanbul ve İzmir-Ankara yolları hemen hemen bitti. İzmir-İstanbul otoyolu çalışmaları da hızla devam ediyor. 6,5 milyar yatırımla İzmir-İstanbul arasını 8 saatten 3 saate düşüreceğiz. Diyorlar ki EXPO İzmir'e gelirse 20 milyar dolar yatırım İzmir'e gelecek. Biz başlattığımız projelerle 20 milyar doları zaten aştık. EXPO'yu bekleyecek vaktimiz yok. İzmir çok bekledi, daha fazla bekletmeye kimsenin hakkı yok. Çandarlı Limanı, İstanbul-İzmir otoyolu, Adnan Menderes Havaalanı, Konak Tüneli, kruvaziyer limanı, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi. Bunlar başlayan projeler. Biz 35 İzmir 35 proje derken, İzmir'i 13 yıldır uyutanlar bir hayal geçidine geldi. Ne dediler 'yapamazsınız, nasıl yapacaksınız', ama projeler birer birer gerçekleşmeye başlayınca, bu sefer de 'nasıl engelleriz' onun planlarını yapıyorlar. Ne yaparsa yapsınlar İzmir'e hizmet etmekten, İzmir'in projelerini gerçekleştirmekten bizi alıkoyamazlar, buna mani olamazlar. Buna en önce İzmir karşı çıkacak. 'Yeter artık' diyor İzmir. Boş laflarla, sloganlarla, korku pompalamakla İzmir'e vereceğiniz bir şey yok. Düşün İzmir'in yakasından." dedi.

İzmir'e çok modern bir yolcu gemi limanı yapmaya karar verdiklerini ve yakında ihaleye çıkacaklarını belirten Bakan Yıldırım, ayrıca, 9 tane de marina yapacaklarını söyledi. Türkiye'yi Afrika seviyesinden alarak iletişimde Avrupa'nın ilk 10 ülkesi arasına soktuklarını anlatan Yıldırım, çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim