• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İzmir'in 30 yıl havaalanı sorunu olmayacak

İzmir'in 30 yıl havaalanı sorunu olmayacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havalimanlarının kentin dışarıya açılan kapısı olduğunu söyledi. Bakan Yıldırım, “Yapılan ilave binayla İzmir’in 30 yıl havalimanı sorunu kalmayacaktır” dedi.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni İç Hatlar Terminali inşaatında inceleme yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havalimanlarının kentin dışarıya açılan kapısı olduğunu söyledi. Bakan Yıldırım, “Bu yapılan ilave binayla İzmir’in 30 yıl havalimanı sorunu kalmayacaktır” dedi.
 
Bakan Binali Yıldırım, İzmir programının ikinci gününde Adnan Menderes Havalimanı yeni İç Hatlar Terminali inşaatında incelemelerde bulundu. Yaklaşık 1.5 yıl önce başlayan ve 200 bin metrekare kapalı alanda çalışmaları devam eden iç hatlar terminalinin inşaatının yüzde 60’nın tamamlandığını söyleyen Bakan Yıldırım, “İnşaat süratle devam ediyor. Bu yıl sonuda, bir aksilik olmazsa iç hatlar terminalimizi açmış olacağız. Terminalimizi mevcut bina ve şuan yapılan binayla bir bütün olarak düşündüğümüzde, 350 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Nerdeyse Atatürk Havalimanı’nın mevcut büyüklüğü kadar bir terminal olacak" dedi. Bu ilave terminal binasının, İzmir’in EXPO adaylığı için de katkı sağlayacağını belirten Yıldırım, "EXPO için ülkemize gelecek olanlar kent hakkında bu modern yapıyla fikir sahibi olacak. Havalimanları kentin dışarıya açılan kapısıdır. Bu yapılan yeni ilave binayla İzmir’in 30 yıl havalimanı sorunu kalmayacaktır. Aralık 2013’te bitiriyoruz. Bitirmek için beş ayımız var. İddialı bir tarih ama zamanında bitereceğiz” diye konuştu. Yeni binanın tamamlanmasıyla iç hatlar terminalinin yıllık 25 milyon yolcu kapasitesine ulaşacağını söyleyen Bakan Yıldırım, Ramazan ayı sonrası çalışmaların hızlanacağını, mevcut çalışan 2 bin kişinin Ramazan sonrası 2 bin 500 kişiye çıkartılacağını söyledi. Bakan Yıldırım açıklamaların ardından inşaatı devam eden terminali gezerek incelemelerde bulundu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim