• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

İzmir'in heryerinden denize girilecek

İzmir'in heryerinden denize girilecek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 'Temmuz ayında dip tarama gemilerimiz geliyor. Tüm amacımız, körfezi, İzmir'in her yerinden denize girilecek seviyeye getirebilmektir' dedi.
İzmir'e dip tarama gemileri geliyor
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 'Temmuz ayında dip tarama gemilerimiz geliyor. Tüm amacımız, körfezi, İzmir'in her yerinden denize girilecek seviyeye getirebilmektir' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendisini en çok heyecanlandıran projenin körfezde yeniden yüzebilmek olduğunu belirterek, "Bizi en çok heyecanlandıran proje yüzülebilir körfezdir, bu körfezde yüzeceğiz, biz buna inanıyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, yerel ve merkezi tüm yöneticilerin birlik beraberlik içinde çalışması gerektiğini söyledi. İzmir'in durağanlığı aşarak dünyada en hızlı büyüyen 4. kent olduğunu belirten Kocaoğlu, 2013 ve 2014 yıllarının İzmir açısından "bambaşka" olacağını ifade etti. Kocaoğlu, "İzmir tekrar tekeri döndürmeye, kalkınmaya başladı. Kimse bunu geriye çeviremez. Önemli olan yerel ve merkezi tüm yöneticilerin bu büyümeyi sağlıklı bir şekilde geliştirebilmek için birlik ve beraberlik içinde çalışmasıdır" dedi.

Büyükşehir belediyesi meclis toplantısında ESHOT ve İZSU faaliyet raporlarının görüşmeleri sırasında konuşan Başkan Kocaoğlu, "yüzülebilir körfez" projesine büyük önem verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bizi en çok heyecanlandıran proje yüzülebilir körfezdir, bu körfezde yüzeceğiz, biz buna inanıyoruz. İZSU, körfezi 70 yıl öncesine döndürüp yeniden yüzülebilir hale getirdiğinde dünyada şampiyon olacaktır. İZSU ve Büyükşehir Belediyesi'nin çevre ve insanlık açısından, İzmir'in dünyada daha fazla tanınması açısından bir numaralı hedefi budur. Her şey kafamızda yerli yerine oturdu.

Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanlığı, TCDD ve DLH'yi ikna ettik. Limanın büyütülmesi onlara da uygun geldi. DLH derinleştirmeyi yapacak, biz sirkülasyon kanalını gerçekleştireceğiz. Alınacak malzemeyi İZSU arazisinde rehabilite ederek geri dönüştüreceğiz. Temmuz ayında dip tarama gemilerimiz geliyor. Tüm amacımız, körfezi, İzmir'in her yerinden denize girilecek seviyeye getirebilmektir. Bunu da başaracağız."

Kocaoğlu, İzmir'deki su tarifesinin diğer illerden daha düşük olduğunu, katı atık bedellerini de faturaya yansıtmadıklarını söyledi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, "Balçova arsa mağdurları" konusunda en çok çaba harcayan ve samimi çözüm üreten yönetimin kendileri olduğunu söyledi. Çözülemeyen problemin, yasalardan kaynaklandığına değinen Kocaoğlu, mağdur kişiler üzerinden şov yapıldığını savundu.

İnciraltı'nın planlanması konusunda 8 yıl önce yola çıktıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, "İlk günden beri sabırla, inatla İzmir'in kalkınması için İnciraltı'nı planlayalım diyen bir başkanım. Herkes bana (dokunma, elin yanar) dedi. Ama elim de yansa, ayağım da yansa kentin kalkınması için o bölgenin planlanması gerektiğini söyledim" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim