• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

İzmir'in ilk deniz taksisi deneme seferinde

İzmir'in ilk deniz taksisi deneme seferinde
Dirinler Döküm Yönetim Kurulu Başkanı Melih Dirin, "İzmirli Mercan Tekne firması tarafından 600 bin liraya üretilen 'Express 35' Levent Marina'da deneme seferlerine başladı" dedi

İzmir'in ilk deniz taksisi deneme seferinde

Dirinler Döküm Yönetim Kurulu Başkanı Melih Dirin, "İzmirli Mercan Tekne firması tarafından 600 bin liraya üretilen 'Express 35' Levent Marina'da deneme seferlerine başladı" dedi.

Levent Marina'nın işletme hakkını devralarak, yeniden İzmir'e kazandıran Dirin Ailesi, kente ilk deniz taksiyi de kazandırıyor. İzmirli Mercan Tekne firması tarafından yaklaşık 600 bin liraya üretilen Express 35 isimli ilk deniz taksisi deneme seferlerine başladı. İstanbul'da yıllardır kullanılan deniz taksi ilk etapta Levent Marina'daki tesislerin müşterilerini Üçkuyular ile Bostanlı arasında taşıyacak.

BELEDİYENİN İSKELE İZNİ

Deniz taksisinin ilk örneğinin hizmet vermeye başladığını belirten Dirinler Döküm Yönetim Kurulu Başkanı Melih Dirin, taksinin ilk olarak Levent Marina'da hizmet vereceğini söyledi. Körfez'deki iskelelerde deniz taksisi kullanımının İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vereceği izin ile mümkün olduğunu dile getiren Dirin, ilk etapta tesislerine gelecek müşterilerini özel olarak taşımak amacıyla kullanacaklarını vurguladı.

PİLOT UYGULAMA TUTARSA

Dirin, "Bu pilot bir uygulama olacak. İzmirlileri bu uygulama ile deniz taksi ile tanıştıracağız. İlgi görmesi halinde, bunun işletmesine de talip olabiliriz. Levent Marina'yı İzmir'e kazandırıyoruz. Eğer deniz taksi gibi yeni bir uygulamayı da İzmirlilerin hizmetine sunabilirsek bu bizi mutlu eder" dedi. Saatte 38 deniz mili hızla gidebilen 'Express 35', Üçkuyular-Karşıyaka arasını 5 dakikaya indiriyor.

KARŞIYA GEÇMEK SADECE 5 DAKİKA

Türkiye'de ilk defa TÜBİTAK'ın deniz aracı olan bir ürüne verdiği ar-ge desteği ile deniz taksi projesini hayata geçirdiklerini belirten Mercan Tekne Genel Müdürü Hüseyin Akduman, İstanbul'daki mevcut deniz taksilerinin 10 kişilik olduğunu kendilerinin 18 kişilik taksi ürettiklerini söyledi. Yaklaşık 600 bin liraya mal olan deniz taksi için TÜBİTAK'tan 330 bin TL destek aldıklarını açıklayan Akduman, "Deniz Taksi'yi öncelikle İzmir'de tanıtmayı uygun gördük. Taksiyi yeniden İzmir'e kazandırılan Levent Marina'ya demirledik. Üçkuyular ile Karşıyaka arası yaklaşık 3 deniz mili. Deniz taksiyle 5 dakika sürüyor. İstanbul'da en kısa mesafe 45 TL. Biz yolda harcanan zamanı, yakıt masraflarını düşünerek bir hesap yaptık. İstanbul'un yarı fiyatına, yolcu başına 20-25 TL gibi bir fiyat düşündük" dedi.

SAATTE 38 DENİZ MİLİ HIZ YAPIYOR

Express 35 adı verilen İzmir'in ilk deniz taksisi 11 metre boya ve 3.75 metre genişliğine sahip. Taksinin maksimum sürati 38 deniz mili, seyir sürati ise 30 deniz mili. Taksi PVC fiber komposit bir üretim. Mevcutlara göre daha konforlu, daha hızlı, daha güvenli bir ulaşım sağlıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim