• BIST 9673.9
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

İzmir'in liderleri denizci isimler oldu

İzmir'in liderleri denizci isimler oldu
Vodafone sponsorluğunda 'İzmir Ekonomisine Yön Verenler' ödüllendirildi. İzmir'e yön verenlerin ilk dördünü Lucien Arkas, Selçuk Yaşar, İdil Yiğitbaşı ve Ekrem Demirtaş isimleri oluşturdu.

Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda bu yıl ikinci kez düzenlenen 'İzmir'e Yön Verenler' gecesinde, Türkiye'nin küresel ekonomiye açılan penceresi İzmir'in gelişimine liderlik eden en başarılı 40 iş insanı ödüllendirildi.

Capital'in araştırmasında 40 iş insanı ve yönetici, yönetilen ya da başkanlık edilen şirket ya da kurumun cirosu, sağladığı istihdam ve İzmir'i etkileme gücü gibi kriterler dikkate alınarak yapılan değerlendirme sonucunda belirlendi. Gecede, Vodafone'un küresel inovasyon merkezi Oksijen Ar-Ge tarafından geliştirilen ve yurt dışına ihraç edilen Vodafone Locate'i Türkiye'de ilk kez kullanan Yaşar Holding, Vodafone Mobil Teknoloji Yenilikçi Uygulama Ödülü'ne layık görüldü. Ayrıca orman yangınlarının önceden tespit edilerek, erken müdahalesine imkan tanıyan 'Orman Yangını Erken Uyarı Telemetri Sistemi'ni Vodafone Türkiye ile hayata geçiren Ege Orman Vakfı da Vodafone İyilik İçin Mobil Teknoloji Ödülü ile ödüllendirildi. Ayrıca eski Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı ve Kipa Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Ertan, İzmir'e ve Ege Bölgesi'ne yaptığı katkılar nedeniyle onur ödülüne layık görüldü.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, törende yaptığı konuşmada, "Vodafone Türkiye olarak, çifte sorumluluk anlayışımız ile yürüttüğümüz ticari ve sosyal yatırımlarımızla, dünyanın en ileri teknolojilerini ve hizmetlerini İzmir'e sunarak, İzmir'in gücüne güç katmak üzere çalışıyoruz." dedi.

REKABETİN KÜRESELLEŞMESİYLE VERİMLİ ŞİRKETLER ÖNE ÇIKIYOR

Rekabetin küreselleşmesiyle verimli ve inovatif şirketlerin ön plana çıktığını dile getiren Timuray, şöyle devam etti: "Verimlilik ve inovasyonu üretebilmenin ön koşulu ise bilgi ve iletişim teknolojilerini, mobil teknolojileri giderek iş ve sosyal yaşama entegre etmekten geçiyor. Mobil teknolojilerin yetenek ve kapasitelerini kullanarak yoksulluğun üstesinden gelebilir; eğitimde, finansta, sağlık alanında yeni olanaklar yaratabilir, doğal kaynaklarımızı koruyabilir, kısacası yepyeni bir dünya kurabiliriz." Serpil Timuray, Vodafone Türkiye olarak İzmir'in gücüne güç katmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve birçok alanda yatırımlar gerçekleştirdiklerini vurguladı. Timuray, bu çerçevede Gaziemir'de Ulusal IT merkezine şu ana kadar yaptıkları yatırımın 71 milyon TL'ye ulaştığı bilgisini verdi.

'İZMİR BİZE YÖN VERİYOR'

Capital Dergisi tarafından düzenlenen "İzmir'e Yön Verenler" araştırmasında ödül alan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Aslında İzmir bize yön veriyor. Tarihiyle, zenginlikleriyle, güzellikleriyle İzmir bize yön veriyor." ifadesini kullandı. Demirtaş, İzmir'i geliştirmek için çalıştıklarını, aldıkları bu ödülün önümüzdeki dönem yapacakları çalışmalara güç katacağını söyledi.

İzmir'in zaman zaman haksız yere eleştirildiğini dile getiren Demirtaş, "İzmir hızla gelişiyor bunu bazen içimizdekiler görmüyor, ama Amerikalılar bile görüyor. Bu yüzden İzmir, Brooking Enstitü'nün yaptığı çalışmada dünyanın en hızlı büyüyen 4. şehri seçildi. Evet, limanımız daha özelleştirilmedi, ama bu haliyle bile İzmir Limanı, dünyadaki 512 kruvaziyer limanı arasında 42'inci sırada yer aldı." diye konuştu.

İZMİR'E YÖN VERENLER İLK 10 KİŞİ

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas.

Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar.

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar.

Ege Sanayiciler ve İşadamları Derneği Başkanı Bülent Akgerman.

Batı Anadolu Grubu CEO'su Tufan Ünal.

İnci Holding geçmiş dönem CEO'su Meral İnci Zaim.

CMS Yönetim Kurulu Başkanı Berat Ösen.

Tesco KİPA CEO'su Jeff Adams.

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim