• BIST 9524.59
  • Altın 2494.526
  • Dolar 32.505
  • Euro 34.7385
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

İzmir'in 'Uçan Yol' projesinde yeni ihale

İzmir'in 'Uçan Yol' projesinde yeni ihale
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları'nın Konak Tüneli sebebiyle iptal ettiği "Uçan Yol" projesini revize ederek, 1,2 kilometrelik bölümü için yeniden ihaleye çıkıyor.

Halk arasında, viyadük yüksekliği sebebiyle "Uçan Yol" olarak adlandırılan projeye göre Yeşildere Caddesi'nin paralelindeki Meles Çayı ve raylı sistem, Menderes Caddesi'nden Onat Caddesi'ne kadar köprülü kavşakla aşılarak kesintisiz ulaşım sağlanacak. Yeşildere'den Onat'a kadar oluşturulacak katlı kavşakla hem Buca'ya giriş yapılıp üst bölgelerine gidilebilecek hem de Buca'dan Yeşildere yoluyla Konak, Karabağlar ve Gaziemir istikametine ulaşılabilecek. Büyükşehir Belediyesi, bu proje için şimdiye kadar toplam 17,7 milyon lira kamulaştırma bedeli ödedi. Otogara kadar uzanacak diğer kısımlar için de yeni imar yolları oluşturmak üzere proje çalışmaları başlatıldı.

BUCA TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

- Şehir merkeziyle Bornova ve Karşıyaka yönünden Yeşildere Caddesi'ni kullanarak Buca'ya gitmek isteyenler, Mehmet Akif Caddesi'ndeki trafik yoğunluğuna girmeden, kestirmeden Menderes Caddesi-Şirinyer-Gürçeşme-Ufuk ve İşçievleri üzerinden Evka-1 ve İzkent'e ulaşabilecek.

- Buca'dan Bornova ve Karşıyaka ile şehir merkezine ulaşmak isteyenler, yeni güzergâh üzerinden Yeşildere Caddesi'ne çıkarak istedikleri istikamete gidebilecek.

- Bu güzergâh üzerinde bulunan Çamlık, Mehtap ve İsmet Paşa mahallelerine ulaşım da kolaylaşmış olacak.

- Buca'ya giriş çıkışı sağlayan Mehmet Akif ve Menderes caddelerindeki trafik yükü hafifleyecek.

- Buca, Çamlıkule bağlantı yolundan sonra ikinci bir güzergâh kazanmış olacak.

- Buca Şirinyer üzerinden Karabağlar ve Gaziemir istikametine gitmek isteyenler, Mehmet Akif Caddesi'ni kullanmak zorunda kalmadan, yeni yol üzerinden Yeşildere'ye çıkarak istedikleri yere gidebilecek.

- 7,5 kilometrelik güzergâh tamamlandığında, hem Buca'dan hem de Gürçeşme, Eşrefpaşa, Yeşilyurt, Bozyaka, Eskiizmir, Karabağlar ve Yeşildere gibi semtlerden otogara ulaşım kolaylaşmış olacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim