• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

İzmir’in yeni gemisi Cengiz Kocatoros Körfez ile buluştu

İzmir’in yeni gemisi Cengiz Kocatoros Körfez ile buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yalova'daki Özata Tersanesi'ne inşa ettirdiği 15 yeni yolcu gemisinin 8'incisi olan Cengiz Kocatoros gemisinin Körfez'de test işlemleri başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın “Gode Cengiz” lakaplı unutulmaz futbolcusu “Cengiz Kocatoros’un adını taşıyan yolcu gemisini, Karşıyaka Spor Kulübü’nün 103. kuruluş yıldönümünde İzmir Körfezi ile buluşturdu. Yılbaşında filoya katılacak 9. gemi ise Göztepe efsanesi Gürsel Aksel’in adını taşıyacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Özata Tersanesi'nde inşa ettirdiği ve isimlerini İzmirlilerin belirlediği 15 yeni yolcu gemisinden 8.’si de tamamlanarak kente getirildi. Karşıyaka Spor Kulübü’nün efsane futbolcusu Gode Cengiz” lakaplı Cengiz Kocatoros’un adını taşıyan geminin Körfez’deki test işlemleri başlatıldı. Kocatoros’un doğum günü olan 5 Eylül’de gövdesine ismi yazılan geminin kısa süre içinde seferlere başlayacağı bildirildi.

1 Ocak’ta Gürsel Aksel

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından  Yalova Özata Tersanesi'nde inşa ettirlen ve Göztepe Spor Kulübü’de 17 yıl forma giyen, 11 yıl kaptanlığını yapan Gürsel Aksel’in ismi ise yine doğum gününde 1 Ocak’ta filoya katılacak dokuzuncu gemiye verilecek. Bir sonraki geminin isminin Altınordu kulübüyle özdeşleşen Sait Altınordu olması planlanıyor. Ardından Vahap Özaltay ve Metin Oktay’ın ismini taşılacak gemiler İzmir Körfezi ile buluşacak.

Cengiz Kocatoros kimdir?

1943 yılında dünyaya gelen, futbol dünyasının “Gode Cengiz” olarak tanıdığı Cengiz Kocatoros, Karşıyaka Spor Kulübü’nde uzun yıllar futbol oynadı. Dönemin birçok yıldızı gibi Karşıyaka Lisesi'nde yetişen sporcu, o dönemde güçlü yapısı ve kafa golleriyle sivrildi. Futbola başladığı ilk günden itibaren alkışlanan oyununun yanı sıra kişiliği ile de öne çıkan Gode Cengiz, milli formayı taşımanın onurunu da yaşadı. Büyük futbolcu, 23 Haziran 1985 günü geçirdiği beyin kanaması sonucu hayata çok genç yaşta veda etti.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim