• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İzmir'in yeni yolcu gemisi Dokuz Eylül deneme seferlerine başladı

İzmir'in yeni yolcu gemisi Dokuz Eylül deneme seferlerine başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hızlı ulaşım için sipariş ettiği 15 yolcu gemisinden ikincisi olan Dokuz Eylül'de tammalandı.

Körfezin ikizleri

Deneme seferlerine başlayan Dokuz Eylül, resmi izin süreçlerinin ardından hizmete girecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ulaşımının geliştirilmesi amacıyla sipariş verdiği ve Yalova'da üretilen 15 yeni yolcu gemisinden ilki olan Çakabey'in ardından, ikinci gemi Dokuz Eylül de Körfez'le buluştu. İzmir Körfezi'nde deneme seferleri yapan Dokuz Eylül, resmi onay süreçlerinin tamamlanmasının ardından yolcu taşımaya başlayacak. Mevcut gemilere göre çok daha hızlı ve konforlu hizmet veren yeni gemilerin ikincisinin de hizmete girmesiyle, taşınan yolcu sayısı artacak, sefer süreleri kısalacak.

Üç ayda bir gemi

İzmir Körfezi'nde hizmet veren tüm filoyu yenilemek üzere yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 117 milyon Euro'ya 15 yeni yolcu gemisinin siparişini vererek bu alanda kent tarihinin en büyük yatırımına imza attı. Yalova'da üretimi süren gemilerden ikisi tamamlandı. Üretim planına göre bundan böyle her üç ayda bir yapımı tamamlanacak gemilerden biri hizmete alınacak. Yeni gemiler, savunma, havacılık ve uzay teknolojisinde kullanılan karbon kompozit malzeme ile üretilen ve bu özelliği ile dünyada yapılan 'en büyük yolcu gemileri' olma özelliğini taşıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni yolcu gemilerinin yanı sıra, 450 yolcu ve 64 otomobil kapasiteli 3 adet arabalı yolcu gemisi için de ihaleyi kazanan firma ile geçtiğimiz günlerde sözleşme imzaladı. 82 milyon liralık yatırımla hizmete girecek yeni arabalı yolcu gemileri, engellilerin kullanımına uygun olacak. Bostanlı-Üçkuyular hattında yolculuk süresi 30 dakikadan 15 dakikaya inecek.

İsim belirleme anketi devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni yolcu gemilerinden birincisinin adını ilk Türk Amirali "Çakabey", ikincisinin adını ise İzmir'in kurtuluş günü olan "Dokuz Eylül" olarak belirledi. Geriye kalan 13 gemi ve 3 arabalı yolcu gemisinin ismini İzmirlilerin belirlemesi için düzenlenen anket İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde (www.izmir.bel.tr) devam ediyor.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim