• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

İzmirliler kruvaziyer limanı istiyor

İzmirliler kruvaziyer limanı istiyor
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir ile Karadeniz arasında kruvaziyer rotalarının oluşturulması için çalışmalar yapacak.

İZMİRLİ KRUVAZİYER LİMANI İSTİYOR

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir ile Karadeniz arasında kruvaziyer rotalarının oluşturulması için çalışmalar yapacak.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2. Odessa Karadeniz Kruvaziyer Konferansı'na katılarak İzmir ile Karadeniz arasında kruvaziyer rotalarının oluşturulması için görüşmelerde bulunacak.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 13-16 Eylül tarihlerinde Gürcistan'a gerçekleştirilen İş ve İnceleme Gezisi'nden sonra 16-18 Eylül tarihlerinde Ukrayna'nın Odessa kentinde düzenlenecek olan 2. Odessa Karadeniz Kruvaziyer Konferansı'na Odessa Blaksea Cruse 2010'a katılıp, Karadeniz Bölgesi'ne Yabancı Turist Çekmenin Temel Yolları: Türk Deneyi' başlıklı bir konuşma yapacak ve İzmir ile Karadeniz arasında kruvaziyer rotalarının oluşturulması için görüşmelerde bulunacak.

İZTO'nun öncülüğünde İzmir'in kruvaziyer turizmde büyük başarı elde ettiğini hatırlatan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş; “2004'de sıfır noktasında iken bugün yılda 400 bine yaklaşan turist sayısı ile Türkiye'nin ikinci büyük kruvaziyer limanı haline geldik” dedi. İzmir'in gösterdiği bu büyük başarının dünya kruvaziyer pazarında da büyük ilgi ve takdir gördüğünü belirten Demirtaş, gerek kruvaziyer şirketlerinin gerekse de kruvaziyer organizasyonlarının İzmir ile yakından ilgilendiğini söyledi.

Demirtaş;“Karadeniz'e kıyısı olan kruvaziyer pazarına hitap eden ve bu yıl ikincisi düzenlenen 2. Odessa Karadeniz Kruvayizer Konferansı'na aldığımız davet de bunun son güzel örneği. Burada ”Karadeniz Bölgesi'ne Yabancı Turist Çekmenin Temel Yolları: Türk Deneyi' konulu bir konuşma yapacağım. Gerek Karadeniz'deki limanlara gerekse diğer katılımcılara ülkemizin elde ettiği başarıları ve deneyimlerimizi aktaracağız” dedi.

Gerek bu tip konferanslarda gerekse kruvaziyer fuarlarında devamlı olarak İzmir'in tanıtımını yapmaya büyük önem verdiklerini kaydeden Demirtaş; “Hedefimiz İzmir'e bir kruvaziyer limanı kazandırmak ve ardından da yılda 3 milyon kruvaziyer yolcusu kentimize getirebilmek. Bir yandan liman için çalışırken bir yandan da İzmir'i tanıtıyoruz. Odessa'daki konferansta bu açıdan bize farklı bir kapı açabilir. Çünkü, İzmir homeport olunca, İzmir çıkışlı Karadeniz kruvaziyer turları düzenlenebileceğini planlıyoruz. Bu konuda pek çok şirketin arzusu ve isteği var. İzmir'den Doğu Akdeniz, Ege ve Karadeniz kıyıları programlı turların başlamasını birkaç yıldır söylüyoruz. Bizim Karadeniz kıyılarımız böyle bir tur için mükemmel limanlara sahip. Aynı şekilde, Odessa, Batum, Yalta, Soçi, Kostanza limanları da çok uygun. Odessa da bu tip turların gerçekleşmesi için de görüşmelerde bulunacağız” diye konuştu. Demirtaş, konferansa ayrıca pek çok büyük kruvaziyer şirketinin yetkilisinin de katılacağını onlarla da İzmir'i kapsayan yeni rotalar için görüşeceklerini sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim