• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

İzmirliler vapuru daha çok kullanacak

İzmirliler vapuru daha çok kullanacak
İzmir'de otobüs, vapur, metro ve banliyö sisteminin entegrasyonu amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında bazı hatların iptal edileceği bazılarının güzergahı değişeceği ve yeni hatların devreye gireceği bildirildi.

İzmir'de vatandaşlar vapura yönlendiriliyor

İzmir'de otobüs, vapur, metro ve banliyö sisteminin entegrasyonu amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında bazı hatların iptal edileceği bazılarının güzergahı değişeceği ve yeni hatların devreye gireceği bildirildi.

ESHOT Genel Müdürü Gül Şener, toplu ulaşımdaki yeni düzenlemenin birinci aşamasını devreye girdiğini belirtti. Yeni uygulamayla toplu ulaşımı kullanan vatandaşların 16 aktarma merkezine yönlendirildiğini belirten Şener, merkezdeki otobüs son duraklarının sayısının da azaltılacağını ifade etti.

Günde yaklaşık 1 milyon 350 bin yolcunun taşındığını, uygulamanın tamamlanmasıyla 600 bin İzmirlinin hat alışkanlığının değişeceğini belirten Şener, şunları kaydetti:

"Aliağa-Menderes banliyö sistemi, Türkiye'nin en büyük banliyö hattı. Bu sistemin devreye girmesiyle yaklaşık 3 yıldır üzerinde çalıştığımız ulaşımda reorganizasyonu devreye aldık. 13 Şubat Pazar günü başladığımız birinci aşamada 30 yeni hat açtık, 45 hat iptal edildi, 40 hattın güzergahı değişti, 40 hatta değişiklik yapmadık. Sistem tamamlandığında ise 55 yeni hat açılacak, 85 hat iptal edilecek, 71 hattın güzergahı değişecek, 154 hattın güzergahı korunacak."

Toplu ulaşımın yüzde 85'ini otobüslerle sağlandığını ifade eden Şener şöyle devam etti:

"Uygulama tamamlandığında vatandaşlar vapur, metro ve banliyöyü daha çok kullanır hale gelecek. Uygulamanın ilk sonuçlarına baktığımızda güneyde Menderes ve Cumaovası bölgesinde pek bir sorun olmadı, vatandaşlarımız hemen uyum sağladı. Kuzeyde de aktarma merkezlerini yoğun kullandık ve Menemen, Foça, Aliağa gibi bölgelerde sorun olmadı. Ancak Çiğli ve Karşıyaka'da hat sayısı ve nüfus çok fazla olduğu için bazı problemler yaşandı ve hemen müdahale ettik, sorunları aştık."

ESHOT Genel Müdürü Şener, metroyu günde yaklaşık 90 bin kişi kullanırken '90 dakika tek bilet uygulaması' ile bu sayının 145 bin bulduğunu, banliyö sisteminde sefer sıklığının 6 dakikaya düşürülmesiyle memnuniyetin artacağını dile getirdi. Sistemin tamamlanmasıyla Alsancak ve Konak'a gelen otobüs sayısında büyük düşüş olacağını belirten Şener, "Alsancak Gar ile Montrö arasındaki hat sayısı 48'den 11'e, araç sayısı 353'ten 121'e düşecek. Gazi Bulvarı'ndan geçen hat sayısı 56'den 17'ye araç sayısı da 330'dan 151'e inecek. Aynı düşüşler Fevzipaşa Bulvarı, Cumhuriyet Bulvarı, Gaziemir Caddesi, İkiçeşmelik Caddesi gibi ana arterler için de geçerli" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim