• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

İzmit-İstanbul arası 22 dakika iniyor

İzmit-İstanbul arası 22 dakika iniyor
İzmit-İstanbul arası ilk seferini yapacak olan deniz uçağı projesinde bilet fiyatları de belli oldu.

İzmit ile İstanbul arasında deniz uçağı seferleri bugün başlıyor. İlk sefer sabah İzmit Körfezi'nde Sekapark sahilinde yaptırılan terminal önünden saat 08.30 sıralarında gerçekleştirilecek. 22 dakikada İzmit Körfezi'nden Haliç'e ulaşım imkanı sağlayacak olan bu yolculuğun fiyatı 97 TL'den başlıyor.

İlk deniz uçağı seferini gerçekleştirecek olan Seabird Havayolları'na ait deniz uçağı, saat 08.00'de Haliç'dten kalkıp İzmit'e Seka Park önündeki sahile ginip burada yaptırılan terminal iskeleye yanaşacak. 22 dakikada İzmit'te olacak uçak buradan ilk yolcularını alıp yeniden Haliç'e hareket edecek.

Seabird Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan, Haliç uçuşlarının Türk havacılığı ve deniz-kara entegre hava ulaşımında, Bursa-Haliç projesinden sonra önemli bir diğer model olacağını söyledi. Arusan, şöyle dedi:

"Geçtiğimiz aylarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun davetiyle İzmit'e uçtuk. Demo seferimizi yaptık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi deniz-hava taşımacılığına önem veren bir belediye ve onların bize vermiş olduğu altyapı desteği ile çalışmalarımızı tamamladık."

2.5 SAATTEN 22 DAKİKAYA

Seabird Havayolları, yarın sabah başlayacağı deniz uçağı seferleri ile Kocaeli'yi İstanbul'a bağlayacak. Yoğun trafikte karayolu ile yaklaşık 2.5 saatte yapılan yolculuk, deniz uçağı ile sadece 22 dakika sürecek. Deniz uçakları, bu noktalar arasında seyahat eden sanayici ve işadamları ile diğer tüm yolcuların zamandan tasarruf etmelerini sağlayacak.

BİLET FİYATLARI

Uçuşlar ilk olarak hafta içi her gün sabah ve akşam iki sefer halinde yapılacak. Talep üzerine hafta sonu uçuşları da gerçekleştirilecek. Her biri 18 yolcu kapasiteli 4 uçakla yapılacak uçuşlar için 97, 117 ve 157 lira olmak üzere 3 ayrı bilet tarifesi uygulanacak. Bilet satışları havayolu şirketinin www.flyseabird.com internet adresi üzerinden yapılabilecek. Uçaklar kalkışlarını Sekapark alanı içerisinde yapılan terminalden gerçekleştirecek.

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim