• BIST 9705.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

İzmit Köprüsü'nü Japonlar yapacak

İzmit Köprüsü'nü Japonlar yapacak
Proje bedeli 1,1 milyar dolar olan 2 bin 800 metre uzunluktaki 'İzmit Körfez Köprüsü' dünyanın en uzun dördüncü asma köprüsü olacak.

'İzmit Körfez Köprüsü'nde sona doğru!

Japonya'nın büyük gazetelerinden Nihon Keizai Shimbun'un (Nikkei) haberine göre, proje bedeli 1,1 milyar dolar olan 2 bin 800 metre uzunluktaki 'İzmit Körfez Köprüsü' dünyanın en uzun dördüncü asma köprüsü olacak.

'İzmit Körfez Köprüsü', projesiyle birlikte Dilovası ile Altınova-Hersek arasına 3 kilometrelik asma köprü inşa edilecek. Böylece bir yandan İzmit kent içi geçişinde önemli bir kolaylık sağlanırken, Dilovası-Altınova arasındaki 90 kilometre yol da kısalmış olacak. 377,4 kilometrelik otoyol ve 43,4 kilometrelik bağlantı yolu ile birlikte toplam 410,8 kilometrelik güzergâhı içine alan proje, ´yap-işlet-devret´ modeline göre inşa edilecek.

Arsa fiyatları yükselişte

Köprü projesiyle birlikte asıl gelişmenin 'Altınova ' ile köprü ayaklarının oturacağı Hersek'i kuşbakışı gören yamaçlarda olması bekleniyor. Buralarda konumuna göre arsaların metrakaresinin 3 bin TL'ye kadar çıktığı yerler mevcut.

Altınova'ya bağlı köyler içerisinde en cazip ve en değerli arazilerin bulunduğu köy olan Hersek'te daha önceden 1 YTL'den satılan arsaların fiyatı şu anda 2 bin TL'ye kadar çıkmış durumda.

Hersek bölgenin yükselen yıldızı

Hersek'teki arsa fiyatlarının bu kadar yüksek bir fiyattan satılmasının bir sebebide kuşkusuz Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk gemilerinin inşa edildiği Altınova'da yeni kurulan tersane.

Tuzla Tersane'sinde yaşanan olumsuzlukların yaşanmaması için Hersek'te yeni kurulan tersane Altınova'yı bir 'tersane kenti' projesine dönüştürdü. 'Altınova Tersanesi'nin yalnızca gemi inşa alanında değil aynı zamanda konaklama, yemek ve yan sanayi gibi alanlarla toplamda 80 bin kişiye istahdam yaratacağı öngörüsünde bulunmak yanlış olmaz.

Bu iki özeliği iyi okuyan dolayısıyla yatırım yapmak isteyen tersane sahipleri ve yatırımcılar Altınova'daki arsaları birer birer kapatmanın telaşındalar.

TOKİ'nin hedefi Altınova

Altınova Belediyesi'nde uygun bir hazine arazisi bulunmadığından konuyu vatandaşlarla görüşerek çözmeye çalışan TOKİ'nin Altınova'da Erzurum Mahallesi tarafındaki bir bölgede vatandaşlarla görüşmelerini bitirmek üzere olduğu belirtiliyor. Yapılacak konut projesinin üç etap olacağı ilk etabın 750 ile 1000 konut arasında olacağı belirtiliyor.

Kaynak: Zafer SAZİL / Emlakşikayeti

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim