• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

İzmit Körfez Köprüsü'nün imzaları atılıyor

İzmit Körfez Köprüsü'nün imzaları atılıyor
İzmir'i İstanbul'a bağlayacak Gebze-İzmir Otoyol Projesi'nin en önemli bölümü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün sözleşme imza töreni bugün yapılacak.

En uzun 2. köprü için imzalar atılıyor

İzmir'i İstanbul'a bağlayacak Gebze-İzmir Otoyol Projesi'nin en önemli bölümü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün sözleşme imza töreni bugün yapılacak.

Toplam 10 milyar TL'ye mal olması beklenen otoyol projesinin en önemli ayağı olan bin 700 metrelik köprü, en geç 45 ayda tamamlanacak. Dünyanın en uzun ikinci köprüsünü Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü de yapan Japon IHI inşa edecek. Köprü, 1.4 milyar dolar ile proje içinde en büyük maliyeti kapsıyor.

Otoyol Yatırım İşletme AŞ adı altında şirket kuran projenin yüklenicisi Nurol-Özaltın-Makyol-Astaldi-Yüksel-Göçay Ortak Girişim Grubu, bugün IHI ile sözleşme imzalayacak. Köprü için Çin, Güney Kore ve Japonya'nın önde gelen inşaat firmaları teklifte bulunmuş, teklifleri değerlendiren ortak girişim grubu, Japon IHI ile anlaşmaya varmıştı. İzmir'i İstanbul'a bağlayacak Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin en önemli bölümü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün inşaatına önümüzdeki aylarda başlanacak.

İşin yapım aşaması 7 yılda tamamlanacak ve işletme süresi 15 yıl 4 ay olacak. Köprüyü kullanan otomobiller 35 dolar geçiş ücreti ödeyecek. Kamyon ve otobüslerde bu rakam 50 dolara çıkacak.

Otoyolda her kilometre başına da 0.05 dolar talep edilecek. 4 ayrı trafik garantisi Projede 4 ayrı kesim halinde trafik garantisi verildi. Gebze-Orhangazi kesimi için 40 bin otomobil, Orhangazi-Bursa (Ovaakça Kavşağı) kesimi için 35 bin otomobil, Bursa (Karacabey Kavşağı)- (Balıkesir-Edremit) ayrımı kesimi için 17 bin otomobil, (Balıkesir- Edremit) ayrımı-İzmir kesimi için 23 bin otomobil garantisi verildi.

Trafik sayısının garanti edilenin altında kalması nedeniyle oluşacak gelir kaybı, gelir kaybının olduğu yılı takip eden yılın nisan ayı içerisinde idare tarafından görevli şirkete ödenecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim