• BIST 9463.73
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İzmit’in tramvayını Durmazlar firması yapacak

İzmit’in tramvayını Durmazlar firması yapacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit’te Sekapark ile Otogar arasındaki güzergahta çalıştıracağı tramvayların kabin siparişi için açtığı ihaleyi yaptı.

Büyükşehir Belediyesi, İzmit hattında çalıştırılmak üzere 12 adet tramvay kabini için ihale açmıştı. İhale Büyükşehir İhale Salonunda Raylı Sistemler Şube Başkanı Ahmet Çelebi başkanlığındaki komisyon tarafından yapıldı. Adapazarı Hyundai Roıtem firmasının teşekkür ettiği, ihaleye teklif vermediği öğrenildi.

Türkiye’de raylı sistem araçlarının kabinlerini üreten ender firmalardan biri olan Bursa merkezli Durmazlar Makine Sanayi firması ise 19 milyon 740 bin Euro (bugünkü kurla 57 milyon 640 bin TL) teklif verdi. İhale, sadece bu teklifle tamamlanmış oldu. Komisyon, dosyaları inceledikten sonra kararını verecek. Ancak bu koşullarda 12 adet tramvay kabini işini Durmazlar Firmasının üstlenmesi bekleniyor.

Şartnameye göre, ihale kesinleştikten sonra Durmazlar firması, ilk tramvay kabinini 12 nci ayda teslim edecek. 17 nci ayın sonuna kadar 12 kabinin tamamının teslim edilmiş olması gerekiyor. Büyükşehir belediyesi için imal edilecek tramvay kabinlerinin boyu 28-33 metre olacak, her biri yılda ortalama 100 bin kilometre yol kat edebilecek. Her kabinde en az 4 güvenlik kamerası bulunması isteniyor. Tramvay kabinlerinin tesliminden sonra, gerekli yedek parçalar da ihtiyaç halinde firmadan temin edilecek. İzmit için üretilecek tramvay kabinlerinin genişliği 2.65 metre, yüksekliği 3.66 metre olacak.

Büyükşehir Belediyesi, Sekapark-Otogar arasındaki tramvay hattının inşaat ihalesini de yapmıştı. Tramvay hattı inşaatı ve güzergah üzerindeki kamulaştırılan binaların yıkım işleminin de önümüzdeki ay başında başlaması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim