• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

İzmit'te liman dolgusuna Danıştay engeli

İzmit'te liman dolgusuna Danıştay engeli
İzmit'te dolgu yapılacağı konuşulan limanlarla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nden olumsuz yanıt geldi.

İzmit'de liman dolgusuna Danıştay engeli

Dilovası bölgesindeki Polisan A. Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı, ünlü işadamı Necmettin Bitlis’in geçen hafta İzmit’te katıldığı bir toplantıda yaptığı açıklama yeni ve önemli bir tartışma başlatmıştı. Bitlis, “Haydarpaşa limanı kapanıyor. Hükümet benden Dilovası’ndaki limanı büyütmemi, denizde 400 dönüm alanı doldurmamı istiyor” demişti.

YILPORT LİMANINA YARGI KARARI

İzmit Körfezi’nde deniz dolgusu ile büyümeyi planlayan tek liman Bitlis’in limanı değil. Yine Dilovası bölgesinde bulunan Yılport Limanı da deniz doldurup, büyümek istedi. Büyükşehir Belediyesi Danıştay'da dava açtı. Danıştay 6'ncı Dairesi Büyükşehir'i halkı buldu. Danıştay 6 ncı Dairesi’nin oy birliği ile aldığı kararda, limanın deniz dolgusu ile büyümesine kesin olarak izin verilmediği, hatta daha önceden yapılmış dolgu alanlarındaki tesislerin de yıkılması gündemde olduğu belirtildi.

BÜYÜKŞEHİR KARARLI

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, İzmit Körfezi’nde yeni liman yapımına, mevcut limanların deniz dolgusu ile büyümesine kesinlikle izin vermeyeceklerini söylediler. Sanayi Bakanı Nihat Ergün’ün de bu konuda kararlı olduğu, bugüne kadar Ankara’ya gelen bütün “Liman büyüme, deniz doldurma” taleplerinin geri çevrildiği açıklandı. Danıştay’ın Yılport limanı için aldığı karar da, bütün bu girişimler için emsal oluşturacak.

IŞIK: “BİTLİS AÇIKLASIN”

Necmettin Bitlis’in “Polisin limanı denizde 400 dönüm dolgu ile büyüyecek. Bunu yapmamızı bizden hükümet istedi” şeklindeki sözlerine Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’tan da tepki geldi. Yıllardır İzmit Körfezi’nde yeni liman ve dolgu taleplerine direndiklerini, izin vermediklerini belirten Işık şöyle konuştu:

“Sayın Bitlis, kendisine hükümet ya da devlet adına kim böyle bir teklif getirmiş bunu açıklasın. Biz İzmit Körfezi’ni kurtarmaya çalışıyoruz. Hiç kimseye denizden bir karış dolgu için izin verilmez” dedi.

Kaynak: ÖzgürKocaeli

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim