• BIST 9645.02
  • Altın 2410.846
  • Dolar 32.5611
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

İznik Gölü'nde turizm amaçlı vapur seferleri yapılacak

İznik Gölü'nde turizm amaçlı vapur seferleri yapılacak
BURULAŞ Genel Müdürü Fidansoy İznik Belediyesi’nin projesinin kabul edildiğini ve İznik Gölünde turizm ve seyahat amaçlı vapur seferlerinin yapılacağını söyledi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ı makamında ziyaret eden Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği (BURULAŞ) Genel Müdürü Levent Fidansoy, İznik Gölünde turizm ve seyahat amaçlı vapur seferlerinin yapılacağını açıkladı.

Vapur iskelesinin yapılacağı bölgede basına açıklamalar yapan Başkan Sarın, İznik’te turizm ve seyahat için artık vapur seferleri yapılacağını bildirdi.

İznik’te kayıkhane tesisleri dediğimiz yerde bir iskele, Boyalıca, Orhangazi ve Göllüce yada Müşkülede bir iskele olmak üzere dört iskele ile vapur seferleri yapılacağını söyleyen Başkan Sarın, ”Bu vapur seferleri aynı zamanda turizm ve eğlence amaçlı olacak. İnşallah bu hizmetimizi bu yaz dönemine yetiştirmeye çalışacağız ve vatandaşlarımız bu hizmetlerden yararlanmaya başlayacak. İznik medeniyetlerin başkenti, İznik tarihin başkenti, İznik tabiat ve coğrafyanın başkenti, böylesine güzellikler içerisindeki gölümüze böyle bir etkinlik yakışırdı” dedi.

Bu anlamda tüm dünya insanlarını İznik’e davet ettiğini belirten Başkan Sarın şunları kaydetti:

”İznik Bitinya’nın, Roma’nın, Bizans’ın, Selçuklu’nun, Osmanlı’nın bir başkenti. İznik tarihin başkenti. İznik’te yürüyüş adımları ile her beş dakika da Bitinya’yı, Roma’yı, Selçuklu’yu ve Osmanlı’yı görebilirsiniz. Aynı zamanda İznik dinler açısından da çok önemli bir yer. Ayasofya Hristiyan dünyası için önemli bir merkez bu anlamda İznik’in tamamını turizme kazandırmak istiyoruz ve tüm dünya insanlarını İznik’e davet ediyoruz. Gelin İznik’te tarihi birlikte yaşayalım, geçmişi birlikte hatırlayalım, gelin İznik’in tüm güzelliklerinden birlikte istifade edelim diyorum. Ben belediye başkanı olarak tüm dünya insanlarına selam gönderiyorum İznik sizin şehriniz. İznik’te turizm yatırımı yapmak isteyen müteşebbisleri de İznik’e davet ediyoruz yatırım yapmak isteyen herkese de İznik belediyesi olarak alt yapı desteği vermeye hazırız”

BURULAŞ Genel Müdürü Fidansoy ise İznik Belediyesi’nin projesinin kabul edildiğini ve İznik Gölünde turizm ve seyahat amaçlı vapur seferlerinin yapılacağını söyledi.Başkan Sargın projeye desteklerinden dolayı Fidansoy’a çini tabak hediye etti.

www.ulastirma.com.tr

 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim