• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

İZSİAD, İzmir Limanı'nı yerinde inceledi

İZSİAD, İzmir Limanı'nı yerinde inceledi
İş insanları limandan memnun ayrılırken, viyadüklerin liman içine indirilmesinin 8-9 ayda biteceği, atıl olan 30 bin metrekarelik alanın ıslahı için ise 4 Ocak'ta ihaleye çıkılacağı müjdesini aldı.

İZSİAD, İzmir Limanı'nı yerinde inceledi

İş insanları limandan memnun ayrılırken, viyadüklerin liman içine indirilmesinin 8-9 ayda biteceği, atıl olan 30 bin metrekarelik alanın ıslahı için ise 4 Ocak'ta ihaleye çıkılacağı müjdesini aldı.

İzmir'in önemli iş dünyası kuruluşlarından İZSİAD, İzmir Limanı'nda yapılması açıklanan 300 milyon dolarlık yatırımların hangi aşamada olduğunu öğrenmek için yerinde incelemelerde bulundu. İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Denizli, Başkan Yardımcısı Betül Elmasoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Küçükkurt, Erol Yaraş'a, İzmir Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın ev sahipliği yaptı.

VİYADÜKLER 8-9 AYDA TAMAM

Ziyaretin çok verimli geçtiğini kaydeden İZSİAD Başkanı İlknur Denizli, söz verilen yatırımların hız kesmeden sürdüğünü, inşaatları yerinde görmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi. İzmir Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın'ın kendilerine ayrıntılı bir brifing verdiğini ve yatırım planlanan bütün Liman bölgelerine İZSİAD'a özel bir gezi düzenlediğini aktaran Denizli, 'Sayın Yalçın, kruvaziyer limanı için düşünülen kısmın yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkacağını, yük bölümü için yapılacak yatırımların da hızla sürdüğünü söyledi. Ayrıca yaptığımız gezide viyadüklerin liman içine indirilmesi konusundaki inşaat çalışmalarını da çok yakından gördük ve 8-9 ay içinde çalışmaların biteceği müjdesini aldık. Ayrıca liman içinde bulunan, ancak fonksiyonel olmaktan uzak olduğu anlatılan ambarlardan birinin yıkımı da Anıtlar Kurulu'ndan alınan izin doğrultusunda gerçekleştirilmiş ve liman alan kazanmış. Buranın da konteyner alanı olup olmayacağı üzerinde çalışmalar yapılıyor' dedi.

ATIL ALAN İÇİN İHALE 4 OCAK'TA

Limanın Bayraklı tarafına bakan ve atıl duran 30 bin metrekarelik alanında da çalışmaları gördüklerini ve 4 Ocak 2011'de ihaleye çıkılacağını öğrendiklerini aktaran Denizli, şunları söyledi:

'Buradaki viyadük malzemeleri kısa bir süre içinde kaldırılarak kötü görüntü son bulmuş. Bu alan genişletilirse İzmir Limanı da genişletilmiş olacak. Aldığımız bilgiye göre yatırımlar kapsamında 5 vincin revizyonu yapılacak, 2 tane vinç ve 8 tane çekici seti satın alınacak, liman otomasyon sistemine geçecek ve liman içindeki 30 bin metrekarelik alan ıslah edilerek böyle bir alan da hizmete sunulacak. Ayrıca Yalçın'dan, taramalar bittikten sonra üçüncü nesil gemilerin de Liman'a rahatlıkla yanaşabileceği müjdesini de aldık.'

Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın da 'TCDD Genel Müdürlüğümüz ve Bakanlığımızın kararlı adımları sayesinde gerçekleştirilecek yatırım programı doğrultusunda kısa sürede önemli bir mesafe alabiliyoruz' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim