• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

İZTO, Atina'da Deniz Forumu'na katıldı

İZTO, Atina'da Deniz Forumu'na katıldı
İzmir Ticaret Odası, 21-22 Haziran 2011 tarihleri arasında Atina'da düzenlenen I. Posidonia Deniz Forumu'na katıldı.

İZTO, Atina'da Deniz Forumu'na katıldı

İzmir Ticaret Odası, 21-22 Haziran 2011 tarihleri arasında Atina'da düzenlenen I. Posidonia Deniz Forumu'na katılarak, yeni iş bağlantıları ile dönerken, foruma katılan tüm kruvaziyer şirket yöneticileri de yaptıkları konuşmalar da İzmir'in kruvaziyer turizmdeki başarısından büyük övgüyle söz ettiler.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 21-22 Haziran 2011 tarihleri arasında Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen I. Posidonia Deniz Forumu'na katıldı. Forumda, ""Destinasyonlar, Şehirler ve Limanlar" konulu panele konuşmacı olarak katılan Demirtaş ayrıca Royal Caribbean Cruises Ticari ve İş Geliştirme Bölümü Başkan Yardımcısı John Tercek, Carnival Corporation, Costa Crociere Başkanı Gianni Onorato, Msc Başkan ve Ceo'su, Avrupa Kruvaziyer Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Pierfrancesco Vago ve Yunanlı Louis Cruise Line Firması Başkan ve Ceo'su Costakis Louziou ile görüşmeler yaptı.

"Destinasyonlar, Şehirler ve Limanlar" panelinde yaptığı konuşmada İzmir'in kruvaziyerde yaptıkları ve konu ile ilgili deneyimlerini aktaran Demirtaş, tüm katılımcıları kruvaziyerle ilgili bir toplantı yapmak için İzmir'e davet etti. Konuşmasında Karadeniz'de 17, Doğu Akdeniz'de 30'u aşkın, Kuzey Ege'de ise 16 tane uğrak noktası bulunduğunu belirten Demirtaş, "Liman kentleri esnaflarının kruvaziyer şirketlerine, kruvaziyer şirketlerinin de güleryüzle, sevgiyle karşılanacağı liman kentlerine ihtiyacı var. Önerilerimi sadece gemileri uzaktan izleyen bir Oda Başkanı önerisi olarak alın. Kuzey Ege, Doğu Akdeniz ve Karadeniz'de 63'ü aşkın geminin yanaşabileceği nokta var, bu noktaların bir kısmı altyapı açısından, bir kısmı siyasal sorunlar bakımından yetersiz kalıyor. Ancak geleceğimizi düşünerek plan yapmalıyız" dedi. Kruvaziyer turizminin gelişimi için Midilli, Selanik ve Volos limanları ile temas halinde olduklarını aktaran Demirtaş, limanların önlerine gelen kruvaziyer fırsatlarını değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Demirtaş forum sırasında kruvaziyer şirketi yöneticileri ile yeni seferler için de görüşürken, Yunanlı Louis Cruise Line Firması Başkan ve Ceo'su Costakis Louziou, 2012 yılında kendi firmalarına ait geminin İzmir'e önemli miktarda yolcu getireceğinin müjdesini verdi.

Kruvaziyer şirketlerinden izmir'e övgüler

Öte yandan forum kapsamında düzenlenen "Doğu Akdeniz ve Karadeniz'de büyüyen Kruvaziyer Sektörü", "Deniz Turizminin Ekonomik Etkileri", "Deniz Turizmi - Ortaklık ve Pazarlama", "Destinasyonlar, Şehirler ve Limanlar" başlıkları ile belirlenen oturumlarda kruvaziyer şirketi yöneticileri devamlı İzmir'i örnek gösterip, İzmir'den övgüyle bahsetti.

"Doğu Akdeniz ve Karadeniz'de büyüyen Kruvaziyer Sektörü" başlığı altındaki ilk oturumda konuşan kruvaziyer sektörünün duayenlerinden Costa Crociere Başkanı Gianni Onorato, katılımcılara "Akdeniz'de hızla gelişen limanlar var. Örneğin sıfır noktasından başlayan limanlar var, bunlardan biri de İzmir" dedi. İzmir'in kruvaziyer şirketleri olarak çok önem verdikleri bir liman olduklarını ifade eden Onorato, "İzmir'in 2000'lerin başında yolcusu yoktu ancak bu yılın sonuna kadar 600 bini aşkın yolcu bekliyor. Her şeyden önemlisi yerel bazda birlik var. Gelişmelerden memnunuz ve durumu ilgiyle takip ediyoruz" dedi.

"Deniz Turizminin Ekonomik Etkileri" konusunda konuşma yapan kruvaziyer analisti Peter Wild, Türkiye'de gelişen limanlar arasında İstanbul ve İzmir'e detaylı bir şekilde konuşmasında yer verdi.

Apex Tour - Cruise Holidays Pazarlama & Satış Müdürü Osman Erler "Deniz Turizmi - Ortaklık ve Pazarlama" adlı oturumda yaptığı konuşmada Türk vatandaşların her geçen gün kruvaziyere ilgisinin arttığını belirterek, İzmir'in home-port olma yoluna girdiğini söyledi. Şirketlerinin her hafta Ocean Majesty gemisi ile 600 civarında yolcunun biniş iniş operasyonlarını İzmir'den yürüttüklerini belirten Erler, 2011 sezonuna İzmir'den başlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ve 2012 yılı için yeni gemi bağlantılarının olduğunu sözlerine ekledi.
Kruvaziyerde hızla ilerliyoruz

Forumu değerlendiren Demirtaş, iki gün boyunca en çok konuşulan kentlerden birisinin İzmir olmasının son derece sevindirici olduğunu belirterek, "Bizim bundan sonra daha çok çalışmamız ve kruvaziyerdeki hızımızı düşürmememiz gerektiğini anlıyorum. 4 oturumda birden İzmir'den ve sıfırdan başlayan başarı hikâyemizden söz edildi. Katılımcıların çoğu umut vaat ettiğimizi söylediler. Bunu onların ağzından duymak müthiş bir şey" dedi. Tanıtım atağının devam etmesi gerektiğini kaydeden Demirtaş, şöyle konuştu:

"Biz son 3 yılda 9 uluslararası fuara ve toplantıya katıldık. Her defasında yeni işbirliği önerilerimizle, bıkmadan usanmadan kruvaziyer şirketlerinin karşısına çıktık. Onlar artık bugün bizi tanıyorlar ve başarımızı kabul ediyorlar. Devamlı İzmir ve olanaklarımız hakkında bilgi almak istemeleri amacımıza ulaştığımızı gösteriyor. Ancak Kuzey Ege, Karadeniz ve Doğu Akdeniz limanlarıyla yapacağımız işbirlikleri bölge olarak gelişeceğimize gönülden inanıyoruz."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim