• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

J. Hogan Yönetici Liderlik ödülünü aldı

J. Hogan Yönetici Liderlik ödülünü aldı
Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları CEO’su James Hogan, Londra’da düzenlenen Havayolu Strateji Ödülleri’nde üstün stratejk düşünme ve liderlik özellikleriyle “Yönetici Liderlik” ödülünün sahibi oldu.

 

Etihad Havayolları’nın son 1 yıl içerisindeki performansının havacılık sektöründeki uzman jüriler tarafından değerlendirilerek belirlendiği Yönetici Liderlik Ödülü’nde, şirketin yükseliş gösteren karlılığı, büyüme oranları ve özgün yeni stratejik ortaklık anlayışı büyük rol oynadı. 
 
Hogan, “Havacılık sektörünün lider yöneticilerinden oluşan bir jüri tarafından böyle bir ödül almak benim için büyük bir onur. Bu ödül hem Etihad Havayolları hem de Abu Dabi’deki hissedarlarımız için de bir övgü niteliğinde… 12 aylık süreçte karlılığımızı arttırdık, güvenliği her zaman ön planda tutarken, müşteri hizmeti ve memnuniyetine de odaklandık. Dünyanın ilk havayolu öz sermaye birliğini oluşturarak daha da güçlendik” şeklinde konuştu. 
 
Etihad Havayolları, 2012 yılında yüzde 200 oranında artış elde ederek karını 42 milyon dolara yükseltti. Şirket, 2012 yılında gelirlerinde bir önceki yıla oranla yüzde 17 artış sağlayarak 4,8 milyar ABD Doları ciroya, yolcu rakamlarında ise yüzde 23 oranında artışla 10,3 milyona ulaştı. 
 
Etihad Havayolları son bir yıl içinde birçok havayolu şirketiyle ortak uçuş anlaşmaları ve stratejik ortaklıklar gerçekleştirdi. Bu strateji Etihad Havayolları’nın 2012 yılına ait gelirlerini 600 milyon ABD Doları arttırdı. Etihad Havayolları’nın Air Seychelles, Aer Lingus ve Virgin Australia şirketlerinde öz sermaye yatırımı, Jet Airways’de ise yüzde 24 oranında hissesi bulunuyor. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim