• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Jaguar'a yeni distribütör

Jaguar'a  yeni distribütör
Jaguar’ın Türkiye distribütörü Borusan Otomotiv oldu.

İngiliz Jaguar, 29 yıldan bu yana Türkiye’de temsilcisi olan Ortaklar Otomotiv’le yollarını ayırdı. Hintli Tata’nın bünyesinde yer alan İngiliz Jaguar Land Rover (JLR) Grubu, Türkiye’de yeni distribütör olarak Borusan Otomotiv’i seçti. Borusan, JLR Grubu’nun bünyesindeki Land Rover’dan sonra ikinci markası Jaguar’ın da Türkiye temsilcisi oldu. Bugünden itibaren geçerli olacak anlaşmayla birlikte Borusan Otomotiv’in bünyesindeki marka sayısı yeniden 4’e yükselecek. Daha önce Aston Martin’i bünyesine katan ancak fizibıl bulmadığı için anlaşmayı bitiren Borusan Otomotiv’in bünyesinde bugünden itibaren BMW, MINI, Land Rover ve Jaguar yer alacak.

Jaguar’ın 29 yıllık Türkiye distribütörü Ortaklar Otomotiv ise kamuoyuna yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Aradan geçen 29 yıllık süre zarfında Jaguar markasını tüm zorlu rekabet koşullarına rağmen ülkenin prestijli olarak bilinen markalarından birisi haline getirdik.  Ancak Jaguar ürün gamının, rekabet ettiği markalara göre daha sınırlı olması, otomotiv ile ilgili JLR firmasının geleceğe yönelik Türkiye vizyonu ile kendi vizyonumuzun örtüşmemesi, bizleri şirketimizin geleceğine yönelik olarak farklı arayışlara itmiştir. Şirketimiz, yine otomotiv sektöründe, ancak ülke ekonomisi ve mevzuatına uygun ürün gamını pazara sunan volume (çok satan) bir marka ile işbirliği yaparak sizlere hizmet vermeye devam edecektir.  Jaguar müşterilerine servis, kaporta ve boya gibi hizmetlere devam edeceğimiz de bildirmek isteriz."

Borusan Otomotiv’in Jaguar’ın distribütörlüğünü almasının ardından, Ortaklar Otomotiv’in bahsettiği volume marka ile işbirliğinin BMW bayiliği olabileceği söyleniyor.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim