• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

'Jailbreak' pahalıya patladı

'Jailbreak' pahalıya patladı
iPhone'ların sınırlamalardan kurtulmak isteyen kullanıcıların sıkça başvurduğu "jailbreak" yani kırma işlemi pahalıya patladı.

iOS, kapalı bir işletim sistemi olduğu için çok fazla güvenlik açığı ile karşılaşmıyor. Ancak Jailbreak işlemi yapıldıktan sonra iOS'te güvenlik açıkları oluşabiliyor. Apple da güncellemeler Jailbreak işleminin yapılmasına neden olan açıkları kapatmak için elinden gelen çabayı gösteriyor. Ancak TaiG, 25PP, Pangu, Absinthe ve RedSn0W gibi ekipler Jailbreak için sürekli çalışmalarını sürdürüyor ve açık buldukları an Jailbreak aracını yayınlamaktan çekinmiyor.

ShiftDelete.Net'in haberi şöyle...

İlk başta Jailbreak işleminin iOS'i özgür kıldığı ve kullanıcılara kişiselleştirme imkanı sunduğu için zararlı bir yanı olmadığı düşünülüyordu. Ancak bugün ortaya çıkan skandal, Apple'ın Jailbreak'e karşı olan sert tutumunu bir kez daha desteklemiş oldu. Reddit sitesinde yapılan bir paylaşım; Jailbreak işleminin yapıldığı iOS cihazlardan iCloud e-posta ve şifrelerinin çalındığını ortaya koydu.

iCloud hesapları çalındı!

Çinli wooyun güvenlik sitesine göre, Jailbreak'li iOS cihazlar için geliştirilen Tweak'ler ile hackerlar 220.000 adet iCloud e-posta adreslerini ve şifrelerini çaldı. Kendi içerisinde de denetimi olan Cydia'da böyle bir açığın meydana gelmesinin sebebinin 3. Parti repolar olarak gösteriliyor.

BigBoss ve modmyi repoları hack olaylarına karşı denetleniyor. Ancak Tweak'lere ücret ödemek istemeyen illegal yollar ile yüklemek isteyen kullanıcılar, crack'li Tweak'lerin bulunduğu repolara yöneliyor. Tahminlere göre Jailbreak iCloud skandalının başrolünde 3. Parti repolar yer alıyor.

Apple, Jailbreak işlemi yapılmış iOS cihazlarda meydana gelebilecek hack olaylarında hiçbir garanti vermiyor. Eğer Jailbreak'li iPhone veya iPad kullanıyor ve 3. parti repolar kullanıyorsanız iCloud şifrenizi değiştirmenizi ve Jailbreak'i kaldırmanızı tavsiye ediyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim