• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Jantsa, otomobil jantı üretimine başlıyor

Jantsa, otomobil jantı üretimine başlıyor
Jantsa, iştiraki olan JMW Jant ile otomobil jantı deneme üretimine başladı. Firma, 2013’ün ilk ayları itibariyle seri üretime geçerek, yıllık otomobil jant üretim kapasitesi 2 milyon adet olan tesisi devreye almayı hedefliyor

 

Otomotiv sektörünün önde gelen markalarına jant üretimi yapan ve Türkiye ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Jantsa, 2011 yılında İtalyan CLN ile yüzde 50 ortaklıkla kurulan yeni iştiraki JMW ile otomotiv jant üretimine başlamaya hazırlanıyor. Deneme üretimine başlayan JMW Jant,  2013’ün ilk ayları itibariyle seri üretime geçerek,  yıllık otomobil jant üretim kapasitesi 2 milyon adet olan tesisi devreye almayı planlıyor.
 
Tarımsal araç, iş makinesi, ticari araçlar ve savunma sanayi için jant üretimi gerçekleştiren ve beş kıtada 80 ülkeye ihracat yapan Jantsa’nın Genel Müdürü Ercan Çerçioğlu, yeni iştirakleri JMW ile otomotiv jantı üreterek küçük araç pazarında da dışa bağımlılığı ortadan kaldırmayı ve ihracat yapmayı hedeflediklerini belirtti.
 
Hedef dünyanın önde gelen otomotiv üreticileri
 
Aydın’da açtıkları fabrikanın Tofaş yetkililerince ziyaret edildiğini ve başarılı şekilde çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunun tespit edildiğini söyleyen Çerçioğlu,  JMW’nin bu yıl içinde 100 kişilik istihdama ulaşacağını ve 2013 yılında 500 bin adet otomobil jant satışı gerçekleştirmesini amaçladıklarını ifade etti. Ercan Çerçioğlu, “Hedefimiz dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerine kapasitenin yüzde 50’sini ihraç etmek” diye konuştu.
 
Jantsa’nın 28 Ağustos 2012 tarihinde İMKB’de 2. Ulusal Pazar’da işlem görmeye başladığını hatırlatan  Çerçioğlu konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
 
“Jantsa, 2011 sonundaki 137 milyon TL cirosuyla bu yıl İMKB’de işlem görmeye başlayan şirketler arasında en yüksek ciroya sahip altıncı şirket oldu.  2011 sonu itibariyle şirketin öz kaynakları 75 milyon TL, net karı ise 11 milyon TL seviyesinde. 2012 yılının ilk 6 ayında elde ettiğimiz ciro 44 milyon dolar, yılsonunda ciroyu 85 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz.”
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim