• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Japon grup güneş enerjili gemiyi üretiyor

Japon grup güneş enerjili gemiyi üretiyor
NYK Line, Kawasaki Heavy Industries (KHI), the Monohakobi Technology Institute (MTI) ve Nippon Kaiji Kyokai (ClassNK) ortak olarak geliştirdikleri hibrit güç sağlama sistemini haziran ayında gemilerin üzerinde deneyecek.

Japon grup güneş enerjili gemiyi üretiyor

Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK Line), Kawasaki Heavy Industries (KHI), the Monohakobi Technology Institute (MTI) ve Nippon Kaiji Kyokai (ClassNK) ortak olarak geliştirdikleri hibrit güç sağlama sistemini haziran ayında gemilerin üzerinde deneyecek.

Sistem NYK Line’ın güneş enerjisi destekli araba taşıyıcısı “Auriga Leader” (60,213GT) gemisine yerleştirilecek. Gemide ayrıca balast-su yönetim sistemi ve daha çevreci bir gemi için düşük sülfürlü yakıt da kullanılmakta.

Ortaklar tarafından yapılan açıklamaya göre, Auriga Leader gemisinin üzerinde bulunan fotovaltaik panellerin güç üretimi ve dayanıklılıkları geminin üretim tarihi olan 10 aralık 2008’den beri düzenli olarak test edilmekte. Yapılan testlerin sonucunda fotovoltaik panellerden düzgün bir güç kaynağı oluşturmanın son derece zor olduğu çünkü havadaki en ufak bir değişimin üretilen enerji üstünde çok fazla etkisi olduğu ifade edildi. Ayrıca testlerin sonucunda güneş enerjisinden daha fazla yararlanmak için panellerin boyunu büyütmenin gelen enerjinin dalgalanmasına sebep olarak güç kaynağının düzgünce çalışmasını engellediği bildirildi.

Hibrit güç sağlama sistemi 2009 yılından beri araştırılmakta. NYK Line ve MTI, CO2 emisyonunu azaltmak için çalışırken, güneş enerjisi gibi stabil olmayan bir sistemi düzenlemek için daha stabil bir sistem ile hibrit olarak kullanılması gerektiği düşüncesi ile araştırmalarına devam ettiler.

Auriga Leader gemisi üzerinde yapılan testler stabil bir güç kaynağına ulaşmak amacı ile en sert denizcilik koşullarında denenecek. Güneş enerjisi ile hibrit güç kaynağının birlikte çalışması incelenecek.

Haber: Ahmet Özdüzgün - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim