• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Japonlardan Çanakkale TBGTH'ye ziyaret

Japonlardan Çanakkale TBGTH'ye ziyaret
ÇOMÜ düzenlenen "Türk-Japon Deniz Forumu" için Çanakkale'de bulunan Japon öğretim üyeleri ve öğrenciler, Eceabat ilçesindeki Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'ni (VTS) ziyaret etti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) düzenlenen "Türk-Japon Deniz Forumu" için Çanakkale'de bulunan Japon öğretim üyeleri ve öğrenciler, Eceabat ilçesindeki Türk BoğazlarıGemi Trafik Hizmetleri Merkezi'ni (TBGTH) ziyaret etti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) düzenlenen "Türk-Japon Deniz Forumu" için Çanakkale'de bulunan Japon öğretim üyeleri ve öğrenciler, Eceabat ilçesindeki Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'ni (VTS) ziyaret etti. Konuklar, merkezi ve personelin kullandığı teknolojiyi beğendi.

ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile Japonya'nın Tokyo Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Üniversitesi'nce düzenlenen foruma katılmak için Çanakkale'ye gelen Japon öğretim üyeleri ve öğrenciler ile İstanbul Teknik ÜniversitesiDenizcilik Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nin akademisyen ve öğrencilerinden oluşan 40 kişilik heyet, Eceabat'ın Akbaş mevkisinde yer alan VTS'yi gezdi.

Merkeze gelişte, merkez müdürü Rıdvan Gezgin ve beraberindekilerce karşılanan ziyaretçilere, Gezgin ile başoperatör, uzak yol kaptanı Ogün Çevik tarafından İngilizce olarak bilgilendirme yapıldı.

Gezgin ve Çevik, konuklarına hizmetlerin işleyiş şekli, Türk boğazları, gemi trafik hizmetlerinin gerçekleştirilmesi, denizin ve çevrenin korunması, boğazların güvenliği açısından gelinen noktalar hakkında bilgi aktardı. Konuk öğretim üyeleri ve öğrenciler, ardından operasyon odasını ziyaret edip, çalışmalar ve sistemin işleyişi konusunda bilgilendirildi.

Rıdvan Gezgin, konuklarına Çanakkale Boğazı'nın fiziki, coğrafi ve meteorolojik şartlarını, gemi trafik hizmetlerinin imkan ve kabiliyetlerini anlattıklarını ifade ederek, "Üniversitemizle her zaman iletişim ve koordinasyon halinde bu tür tanıtım ve toplantılara devam etmek istiyoruz" dedi.
Tokyo Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Masashi Maita, Japonya'da da benzer sistemlerin olduğuna değinerek, "Öğrenciler için ilk defa böyle bir ziyaretin gerçekleştirdik. Ziyaret oldukça verimli geçti. Türkiye'ye ilk defa geliyorum. Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkiler ilerleyen dönemde daha da iyi olacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Aynı üniversitede kaptan olarak görev yapan Hiroaki Hamada ise, duygularını şöyle aktardı:

"Burada gördüğüm sistem, Japonya'dakinin benzeri. Sistem beni çok etkiledi. Burada çalışanlar, halkları ve ülkelerini korumak için çok çaba gösteriyorlar. Türkiye'de özellikle yollar ve limanların alt yapılarının çok iyi olduğunu düşünüyorum."

japonlar_canakkale.jpg

japonlar_canakkale1.jpg

japonlar_canakkale2.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim