• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Japonlar'dan üç tekerlekli "Meguru" aracı

Japonlar'dan üç tekerlekli "Meguru" aracı
Japonya'da, ''Meguru'' adıyla, sadece doğal malzemeler kullanılarak üretilen 3 tekerlekli çevre dostu araç basına tanıtıldı.

JAPONLAR'DAN 3 TEKERLEKLİ 'MEGURU'

Japonya'da, ''Meguru'' adıyla, sadece doğal malzemeler kullanılarak üretilen 3 tekerlekli çevre dostu araç basına tanıtıldı.

Aracı üreten Yodogawa Grubu'nun Baş Yöneticisi Nobuyuki Ogura, aracın tanıtımı sırasında basına yaptığı açıklamada, 3 küçük şirketle ortaklaşa bir çalışma sonucu üretikleri aracın gerçek bir çevre dostu olduğunu söyledi.

Sadece 1 lityum iyon piliyle çalışan 3 tekerlekli ve 3 koltuklu küçük araç, maksimum hızda saatte 40 kilometre yapabiliyor. Kesintisiz 40 kilometre yol yapabilen araç, pil sayısının artırılması durumunda daha uzun mesafeleri de katedebiliyor.

Tamamen batı Japonya işçiliğinin ürünü olan, 2,5 metre uzunluğunda ve 1,6 metre genişliğindeki aracın gövdesi kırmızı lake kaplı. Tabanı yeniden kazandırma işleminden geçirilmiş bambularla doldurulmuş aracın, Japon yelpazesi biçimindeki pencereleri ise normal kağıttan daha sağlam olan Japon kağıdından imal edilmiş.

Araçta seyahat edenlerin serinleme ihtiyaçlarının klima yerine bir fırıldakla karşılandığını belirten Ogura, elektriğe ihtiyaç olmadan insana dinginlik hissi veren bir rüzgar çanını da araca ilave etmeyi düşündüklerini belirtti.

Isıtıcının yerine kışın seyahat edenleri sıcak tutmak amacıyla battaniyelerin kullanıldığı aracın Japonya'daki satış fiyatı ise 12.180 dolar (yaklaşık 18.880 TL).

Otomobil ehliyeti olanların kullanabileceği aracın trafiğe kaydettirilmesi zorunluğunun bulunmadığına işaret eden Ogura, ''Tamamen doğal malzemelerle ürettiğimiz bu aracı günün birinde elden çıkarmak isteyen araç sahiplerinin ise araçlarını basitçe toprağa gömmesi yeterli olacak'' diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim