• BIST 9720.46
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

Japonya'da 2 nükleer reaktör kapatıldı!

Japonya'da 2 nükleer reaktör kapatıldı!
Japonya’da mahkeme 2 nükleer reaktörün standartlarını karşılamadığı için kapatılması emrini verdi.

Japonya’da Kansai Electric şirketine ait 2 nükleer reaktör mahkeme kararıyla kapatıldı. Kapatmanın gerekçesi olarak reaktörlerin güvenlik standartlarını karşılamaması gösterildi. Kararın ardından Japonya’da aktif olarak çalışan nükleer reaktör sayısı 2’ye düşmüş oldu.

Kararın fukuşima’da yaşanan nükleer felakettin 5. yıl dönümüne günler kala verilmesi, nükleer reaktörlerin sayısını arttırmaya çalışan Japonya Başbakanı Shinzo Abe’ye mesaj olarak yorumlandı.

STANDARTLAR YÜKSELTİLDİ

2011 yılında Japonya’da yaşanan 9 şiddetindeki depremden sonra Fukuşima Nükleer Santral’inde bulunan 4 reaktörden 2’si ağır hasar görmüş ve hasarlı reaktörlerde sızıntı meydana gelmişti.

Fukuşima felaketinden sonra Japonya’da, nükleer santrallerde uygulanan güvenlik standartları en üst düzeye çıkartıldı. Yüksek güvenlik standartlarına uymayan reaktörler kapatıldı.

“OLDUKÇA ÜZÜCÜ”
 
Kapatılan reaktörlerin işletmesini yapan Kansai Electric şirketi tarafından yapılan yazılı açıklamada karara saygı duyduklarını ama kararın oldukça üzücü olduğu yorumu yapıldı. Açıklamada temyize başvuracaklarını da belirtildi.
 
BAŞBAKAN KAPATMALARA KARŞI
 
Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Fukuşima'da yaşanan felaketten ötürü artan nükleer reaktör kapatmalarına karşı çıkıyor. gerektiği konusunda ısrarcı. Abe, Japonya'nın enerji ihtiyacını karşılamak için nükleer reaktörlerin başbakanın bu tutumuna karşı Fukuşima'nın sebep olduğu felaketler halenJapon halkının hafızasında önemli bir yer ediniyor. 

DENETLEME KURULU BAĞIMSIZ
 
Japonya'da Fukuşima'dan sonra bağımsız bir atom denetleme kurulu oluşturulmasına karar verildi. Kurulun bağımsız yapısı siyasi ve ticari baskılardan etkilenmeden kararlar alabilmesini sağlıyor .

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim