• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Japonya'da dev tsunami dalgaları

Japonya'da dev tsunami dalgaları
Japonya'da 8,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ülkenin kuzeyini tsunami dalgaları vurdu. Fukushima'da 5 kişi öldü. Japonya Başbakanı nükleer santrallerin otomotik kapandığını belirtti.

Japonya'da 8,9 büyüklüğünde deprem oldu

Japonya'da 8,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ülkenin kuzeyini tsunami dalgaları vurdu. Fukushima'da 5 kişi öldü. Japonya Başbakanı nükleer santrallerin otomotik kapandığını belirtti.

SAAT 11.14 YANGINLARDA PATLAMA ENDİŞESİ

Birçok petrol tesisinde yangın çıktı. Yangının çıktığı rafineride patlama endişesi yaşanıyor.

SAAT 11.09 ÖLÜ SAYISI 19 OLDU

Japonya'da 8.9 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 19'a çıktığı bildirildi. Japon medyası, deprem ve depremin yol açtığı dev dalgalarda 19 kişinin öldüğünü duyurdu.

SAAT 11.00 BM'DEN YARDIM AÇIKLAMASI

Japonya'nın doğu sahili açıklarında meydana gelen depremin ardından BM tarafından yapılan açıklamada, 30 arama ve kurtarma ekibinin Japonya'ya gönderilmek üzere hazır durumda bekletildiği belirtildi. BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nden (OCHA) Elisabeth Byrs, İsviçre'nin Cenevre kentinde basına yaptığı açıklamada, ''Bunun gibi olağanüstü durumlar için hazır durumdayız. 30 uluslararası arama ve kurtarma ekibi alarm durumunda, gelişmeleri izliyoruz ve gerekli olduğunda destek vermeye hazırız'' dedi. Olağanüstü durumlarda felaketzedeleri bulmak ve tedavi etmek amacıyla görev yapan BM afet değerlendirme ve koordinasyon ekipleri sağlık birimi ve özel eğitimli köpeklerden oluşuyor.

SAAT 10.55 KIZILHAÇ'TAN UYARI

Kızılhaç Japonya'da deprem sonrası meydana gelen tsunaminin bazı adalrın boyunu aşabileceği uyarısı yaptı.

SAAT 10.52 BAŞBAKAN'DAN YARDIM ÇAĞRISI

Japonya Başbakanı Naoto Kan, uluslararası yardım çağrısı yaptı.

SAAT 10.45 TAHLİYELER BAŞLADI

Tayvan kıyılarında yaşayanlar tahliye edilmeye başlandı.

SAAT 10.31 LİMANLAR KAPATILDI, TOKYO'DA BAZI BİNALAR YANIYOR, HASAR VAR

Deprem sonrası oluşan tsunami nedeniyle Japonya'daki tüm limanlar kapatıldı. Başkent Tokyo'nun bazı bölgelerdeki binalarda yangın çıktı. Bazılarının da yandığı belirtiliyor. Elektrik, su, haberleşme kesintilerinin olmadığı belirtiliyor.

SAAT 10.24 HAYATINI KAYBEDENLER VE KAYIPLAR

Depremde resmi rakamlarda ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce kişi kayıp. Petrol tesislerinde yangınlar devam ediyor. Bunların söndürülmesi ise çok zor görünüyor.

SAAT 10.12 PEK ÇOK TESİSTE YANGIN ÇIKTI

Nükleer santraller otomotik kapatıldı. Santrallerde hasar var. Başbakan herhangi bir sızıntının olmadığını belirtti. Pek çok petrol tesinde yangın çıktı. Binalar yıkıldı, yaralılar bulunuyor. Ölü sayısına ilişkin henüz açıklama yapılmazken AP 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirtiyor.

SAAT 10.04 ÖLÜ SAYISI 5 OLDU

Fukushima kentinde 5 kişinin öldüğü belirtilirken, ülkenin kuzeyini tsunami vurdu.

SAAT 09.59 TSUNAMİ DALGISI ENDONEZYA'YA ULAŞACAK

Japonya'yada deprem sonrası oluşan tsunami dalgaları Türkiye saatiyle 11.00'de ulaşacak.

SAAT 09.56 BAŞBAKAN: ''DEPREM BÜYÜK HASARA NEDEN OLDU''

Japonya'da 8,9 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Başbakan Naoto Kan, depremin ülkenin kuzeydoğusunda büyük hasara neden olduğunu söyledi. Başbakan, depremin vurduğu bölgedeki nükleer santrallerin zarar görmediğini ve radyasyon sızıntısı olmadığını belirtti. Hükümet sözcüsü Yukio Edano da yardım faaliyetlerine katılmaları için deprem bölgesinde askerlerin gönderildiğini kaydetti.

SAAT 09.47 PASİFİK KIYILARINDA TSUNAMİ ALARMI

Pasifik Okyanusu'na kıyısı olan bütün ülkelerde tsunami alarmı verildi.

SAAT 09.40 ALTI ÜLKE İÇİN TUSUNAMİ ALARMI

Depremin çevredeki diğer birçok ülkeyi de etkilemiş olabileceği belirtiliyor ve bölge ülkelerinde tsunami uyarıları yayımlanıyor. Uyarı kapsamında Japonya, Filipinler, Hawaii, Rusya'nın Büyük Okyanus kıyıları, Endonezya ve Tayvan bulunuyor.

SAAT 09.30 DÖRT ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ

Japonya'nın kuzeydoğusunda, 8.9 büyüklüğündeki depremin ardından 4 artçı deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Kurumu, 7.1 büyüklüğe kadar 4 artçı depremin daha olduğunu bildirdi.

SAAT 09.20 NÜKLEER SANTRALLER KAPATILDI

Japonya'da bulunan nükleer santraller deprem nedeniyle kapatılıyor.

SAAT 09.07 JAPONYA'DAKİ DEPREM BÜYÜKLÜĞÜ 8,9 OLARAK AÇIKLANDI

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu USGS, Japonya'nın kuzeydoğu kıyıları açıklarında merkez üssü Niyagi eyaletinin Sengayi kentinde meydana gelen depremin 8,9 olduğunu bildirdi. Depremin Pasifik Okyanusu'nun 24 km altında meydana geldiği belirtilirken yere yakın oluştuğu için depremin şiddetinin de büyük olması bekleniyor. Sendai'de 1 milyon kişinin yaşadığı belirtiliyor. Japonya en yüksek derecede tsunami uyarısı yayımlandı. 8 Metre Yüksekliğe varabilecek büyüklükte bir tsunaminin Miyagi yöresi yakınlarındaki kıyıyı vurabileceği bildiriliyor. Amerikan jeoloji yetkilileri depremin merkezinin Tokyo'dan 400 km. uzaklıkta ve denizin 20 mil derinliğinde olduğunu açıkladı. Depremin ardından şiddetli artçı sarsıntılar yaşanıyor. Televizyon görüntülerinde Onahama City'de büyük dalgaların kıyıyı vurduğu görülüyor. Sendai City'de büyük bir dalganın karanın içlerindeki tarım arazilerine doğru ilerlerken önündeki herçeyi birlikte sürüklediği görüldü. Denizden gelen dalgalarla birlikte gemiler, otomobiller, kamyonlar, elektrik direkleri, yoğun çamur tabakasıyla birlikte kıyıdan içlere doğru topluca sürükleniyor. Halkın en kısa zamanda ve hızla yüksek bölgelere gitmesi istendi.

Canlı televizyon görüntülerinde depremin birçok binada yangına yol açtığı; Tokyo yakınlarında bir petrol rafinerisinin de kontrol altına alınamayan bir yangın çıktığı görülüyor. Japonya Meteoroloji kurumundan yapılan ilk açıklamada depremin büyüklüğü 7,9 olarak kaydedilmişti. Ancak yeni yapılan güncellemede depremin büyüklüğü 8,9 olarak belirlendi. Japonya'da son 7 yılın en büyük depreminin ardından büyük tsunami uyarısı yapıldı. Depremin ardından Tokyo'da yaralılar olduğu belirtildi.



www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim