• BIST 9693.46
  • Altın 2509.343
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7709
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Jenerik alan adlarına ilgi gösterilmedi

Jenerik alan adlarına ilgi gösterilmedi
İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) tarafından geçen yıl kabul edilen yeni alan adı uygulamasına Türk markaları ilgi göstermedi.

Jenerik alan adlarına ilgi gösterilmedi

İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) tarafından geçen yıl kabul edilen yeni alan adı uygulamasına Türk markaları ilgi göstermedi.

Deriş Patent ve Marka Acenteliği AŞ Marka Vekili Berrin Kalenderli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni nesil alan adlarının 2013 yılından itibaren kullanılmaya başlanacağını belirterek, ”Pek çok global marka jenerik alan adı için başvuru yapmışken, dünyada çok iyi bilinen ve tanınan Türk markalarının, jenerik alan adı başvurusu yapmamış olması oldukça üzücü. Bu durum, Türk şirketlerinin yeni jenerik alan dünyasının sağlayabileceği rekabet gücünün henüz farkına varmadığını göstermektedir. Bunun yanı sıra, ICANN’e ödenecek yüksek ücretler ve alan adı sicilinin çalıştırılması için 500 bin dolara kadar çıkabileceği öngörülen maliyetin de önemli bir etken olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.
 
Ferrari, Microsoft, Nokia, Canon, Apple, Philips, Swatch, Toyota, Jaguar gibi markalarının yoğun ilgi gösterdiği uygulamaya, Türkiye’den sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Asia Green IT System Bilgisayar San. ve Tic. Ltd.Sti. başvuru yaptı.
 
ICANN tarafından kabul edilen ”.com”, ”.net” gibi alan isimleri yerine sektör veya marka adının kullanılmasını ön gören uygulamayla başvuru yapan ve başvurusu kabul edilen firmalar, istedikleri her türlü alan adı uzantısına sahip olabilecek. Bu sayede firmalar, ”.hotel” gibi jenerik alan uzantılarının yanı sıra, ”.apple” gibi kendilerine ait alan adı uzantılarını da edinebilecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim